Dainavos gidas
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Alytus
  • Birštonas
  • Druskininkai
  • Lazdijai
  • Šalčininkai
  • Trakai
  • Varėna
Šeštadienis, 8 lapkričio, 2025
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Dainavos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Įdomu » A. Grigaliūnienė: apie ryto ritualus, keliones ir mamos įskiepytą meilę maisto gaminimui

A. Grigaliūnienė: apie ryto ritualus, keliones ir mamos įskiepytą meilę maisto gaminimui

Redakcija
2016-10-08
Įdomu
Laikas: 2 min skaitymo
FacebookTwitter

„Diena, kupina nuoširdumo ir pozityvios energijos“, – taip virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas apibūdino savo nuotaiką, po naujausios laidos „Gardu Gardu“ filmavimo. Laidos viešnia Agnė Grigaliūnienė jų pokalbio temas apipynė moterišku žavesiu ir gerumu, kuriuo pasidalins jau rytoj, šeštadienį, 9.30 val. per TV3.   

„Mano rytas neprasideda be žadintuvo ir juodos kavos puodelio“, – pasakos Agnė. Tiesa, ji mielai leistų sau neskubėti ir pasimėgauti pusryčiais lovoje. Gal todėl, taupydama savo brangų laiką, pastaruoju metu Agnė vis dažniau apsiperka internetu. Neišeidama iš namų ji perka net maistą.

Žurnalo „Ikona“ vaikų skilties redaktorė juokaudama prisipažins, kad knygos apie save niekada nerašytų. Tačiau, pasaulį analizuoti mėgstanti moteris atskleis paslaptį: „Jei knygai būtų lemta gimti, ji vadintųsi „Aš“.“

Duris į tikrąjį gyvenimo džiaugsmą ir jo pažinimą žinoma moteris praveria keliaudama bei mėgaudamasi vandens stichija: „Man patinka dideli vandens telkiniai, nes jie susiję su grožiu, gamta, gyvenimo įdomumu bei drama“.

Apie meilę kelionėms ir mamos įskiepytą rūpestingą maisto ruošimą Agnė papasakos TV3 laidos „Gardu Gardu“ studijoje, kur ją kalbins garsus virtuvės šefas, restorano ir braserijos „Dublis“ įkūrėjas Deivydas Praspaliauskas.

 Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Agnė Grigaliūnienė?

 

GARDŽIOJI KOŠĖ  (2 porcijos)

·      100 g   greito paruošimo košės

·      500 g   vandens

·      3 valgomieji šaukštai moliūgų sėklų

·      3 valgomieji šaukštai saulėgrąžų

·      1 valgomasis šaukštas linų sėmenų

·      2 valgomieji šaukštas sezamo sėklų

·      Sauja špinatų lapų

·      1 rutuliukas (125 g) mozzarella sūrio

Į verdantį vandenį suberti greito paruošimo košę ir maišant pavirti porą minučių. Tada suberti moliūgų sėklas, saulėgrąžas, linų sėmenis, sezamo sėklas bei špinatų lapus. Šiek tiek pakaitinti ir suberti smulkintą mozzarella sūrį. Košę patiekti lėkštėje ir papuošti sėklų mišiniu.

RUGINĖS DUONOS DESERTAS (2 porcijos)

Ruginės duonos ir riešutų trupiniai:

·      4 riekelės ruginės duonos

·      10 g sviesto

·      30 g juodo šokolado

·      30 g lazdynų riešutų

·      1 a.š. tirpios kavos

 

Juodųjų serbentų kremas:

·      125 g kreminio sūrio

·      1 arbatinis šaukštelis cukraus

·      75 g     juodųjų serbentų tyrės

·      50 g     grietinėlės

Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti smulkintą duoną ir riešutus. Viską apkepus, suberti smulkintą šokoladą ir tirpią kavą. Kepinama, kol šokoladas ištirpsta.

Į dubenį supilti juodųjų serbentų tyrę, sudėti kreminį sūrį, cukrų ir grietinėlę. Viską lėtai išplakti.

RAMUNĖLIŲ ARBATA

·         2 valgomieji šaukštai serbentų tyrės

·         2 valgomieji šaukštai aviečių tyrės

·         1 pakelis ramunėlių arbatos

·         Griežinėlis citrinos

·         Keli mėtos lapeliai

Į didelį puodelį įpilame tyrės ir įdedame arbatos pakelį bei citriną. Užpilame karštu vandeniu. Arbatą papuošiame mėtos lapeliais.

 

„Gardu Gardu“ – šeštadieniais 9.30 val. per TV3!

DalintisDalintis

Panašios naujienos

Agnė Kuzmickaitė sukūrė aprangą besirūpinantiems senjorais: orumo ir pokyčio ženklas
Grožis

Agnė Kuzmickaitė sukūrė aprangą besirūpinantiems senjorais: orumo ir pokyčio ženklas

2025-10-28
Beprotišką tempą sostinėje Kristina ir Aurimas iškeitė į Vidzgirio miško ramybę Alytuje
Alytus

Beprotišką tempą sostinėje Kristina ir Aurimas iškeitė į Vidzgirio miško ramybę Alytuje

2025-10-15
Lietuvių dizainerės pripažinimas Japonijoje – sukurtos geriausios gidų aprangos
Įdomu

Lietuvių dizainerės pripažinimas Japonijoje – sukurtos geriausios gidų aprangos

2025-10-13
Šuo
Aplinka

Nuo „puppuccino“ iki gimtadienio tortų: kur slypi balansas tarp naujų tendencijų ir šuns gerovės?

2025-10-09
Fejerverkai
Aktualijos

Šventė be traumų: ką parodė šių metų incidentai, gaisrai ir teisėsauga

2025-09-26
Atsitiktinumas ar strategija: kaip gimsta viral turinys?
Įdomu

Atsitiktinumas ar strategija: kaip gimsta viral turinys?

2025-09-10

Skaitoma

architektą išsirinkti

Kaip išsirinkti gerą architektą?

2022-10-07
Mangai

Ką reikėtų žinoti apie džiovintus mangus?

2022-01-25
Kaip pasirūpinti odos sveikata patiriant šlapimo nelaikymą

Kaip pasirūpinti odos sveikata patiriant šlapimo nelaikymą

2025-11-05
hidrolizacija pamatams

Kokybiška hidroizoliacija pamatams

2021-04-20
Automobilis

Vėl metas keisti padangas: kokias klaidas dažniausiai daro vairuotojai

2025-11-03

Reklama

Proneta Proneta Proneta
Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Dainavos krašto naujienų portalas, skelbiantis Tau aktualias žinias ir įvykius.

Naujienos

Verslininkė L. Rimgailė įvardijo triukus, kurie padeda į sūnaus mitybą įtraukti daugiau daržovių

Verslininkė L. Rimgailė įvardijo triukus, kurie padeda į sūnaus mitybą įtraukti daugiau daržovių

2025-11-07
Lietuva pagal pagal naudotų automobilių duomenų klastojimą Europos sąrašo gale

Lietuva pagal pagal naudotų automobilių duomenų klastojimą Europos sąrašo gale

2025-11-07

Skaitomiausia

architektą išsirinkti

Kaip išsirinkti gerą architektą?

2022-10-07
Mangai

Ką reikėtų žinoti apie džiovintus mangus?

2022-01-25
  • Rašyti redakcijai
  • Privatumo politika
  • Reklama
  • Susisiekite

© Dainavos gidas

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika

© Dainavos gidas