Dainavos gidas
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Alytus
  • Birštonas
  • Druskininkai
  • Lazdijai
  • Šalčininkai
  • Trakai
  • Varėna
Ketvirtadienis, 3 liepos, 2025
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Dainavos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » A. Grigaliūnienė: apie ryto ritualus, keliones ir mamos įskiepytą meilę maisto gaminimui

A. Grigaliūnienė: apie ryto ritualus, keliones ir mamos įskiepytą meilę maisto gaminimui

Redakcija
2016-10-08
Įdomu
Laikas: 2 min skaitymo
FacebookTwitter

„Diena, kupina nuoširdumo ir pozityvios energijos“, – taip virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas apibūdino savo nuotaiką, po naujausios laidos „Gardu Gardu“ filmavimo. Laidos viešnia Agnė Grigaliūnienė jų pokalbio temas apipynė moterišku žavesiu ir gerumu, kuriuo pasidalins jau rytoj, šeštadienį, 9.30 val. per TV3.   

„Mano rytas neprasideda be žadintuvo ir juodos kavos puodelio“, – pasakos Agnė. Tiesa, ji mielai leistų sau neskubėti ir pasimėgauti pusryčiais lovoje. Gal todėl, taupydama savo brangų laiką, pastaruoju metu Agnė vis dažniau apsiperka internetu. Neišeidama iš namų ji perka net maistą.

Žurnalo „Ikona“ vaikų skilties redaktorė juokaudama prisipažins, kad knygos apie save niekada nerašytų. Tačiau, pasaulį analizuoti mėgstanti moteris atskleis paslaptį: „Jei knygai būtų lemta gimti, ji vadintųsi „Aš“.“

Duris į tikrąjį gyvenimo džiaugsmą ir jo pažinimą žinoma moteris praveria keliaudama bei mėgaudamasi vandens stichija: „Man patinka dideli vandens telkiniai, nes jie susiję su grožiu, gamta, gyvenimo įdomumu bei drama“.

Apie meilę kelionėms ir mamos įskiepytą rūpestingą maisto ruošimą Agnė papasakos TV3 laidos „Gardu Gardu“ studijoje, kur ją kalbins garsus virtuvės šefas, restorano ir braserijos „Dublis“ įkūrėjas Deivydas Praspaliauskas.

 Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Agnė Grigaliūnienė?

 

GARDŽIOJI KOŠĖ  (2 porcijos)

·      100 g   greito paruošimo košės

·      500 g   vandens

·      3 valgomieji šaukštai moliūgų sėklų

·      3 valgomieji šaukštai saulėgrąžų

·      1 valgomasis šaukštas linų sėmenų

·      2 valgomieji šaukštas sezamo sėklų

·      Sauja špinatų lapų

·      1 rutuliukas (125 g) mozzarella sūrio

Į verdantį vandenį suberti greito paruošimo košę ir maišant pavirti porą minučių. Tada suberti moliūgų sėklas, saulėgrąžas, linų sėmenis, sezamo sėklas bei špinatų lapus. Šiek tiek pakaitinti ir suberti smulkintą mozzarella sūrį. Košę patiekti lėkštėje ir papuošti sėklų mišiniu.

RUGINĖS DUONOS DESERTAS (2 porcijos)

Ruginės duonos ir riešutų trupiniai:

·      4 riekelės ruginės duonos

·      10 g sviesto

·      30 g juodo šokolado

·      30 g lazdynų riešutų

·      1 a.š. tirpios kavos

 

Juodųjų serbentų kremas:

·      125 g kreminio sūrio

·      1 arbatinis šaukštelis cukraus

·      75 g     juodųjų serbentų tyrės

·      50 g     grietinėlės

Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti smulkintą duoną ir riešutus. Viską apkepus, suberti smulkintą šokoladą ir tirpią kavą. Kepinama, kol šokoladas ištirpsta.

Į dubenį supilti juodųjų serbentų tyrę, sudėti kreminį sūrį, cukrų ir grietinėlę. Viską lėtai išplakti.

RAMUNĖLIŲ ARBATA

·         2 valgomieji šaukštai serbentų tyrės

·         2 valgomieji šaukštai aviečių tyrės

·         1 pakelis ramunėlių arbatos

·         Griežinėlis citrinos

·         Keli mėtos lapeliai

Į didelį puodelį įpilame tyrės ir įdedame arbatos pakelį bei citriną. Užpilame karštu vandeniu. Arbatą papuošiame mėtos lapeliais.

 

„Gardu Gardu“ – šeštadieniais 9.30 val. per TV3!

DalintisDalintis

Panašios naujienos

Aš esu šaulys: žymūs Lietuvos žmonės dalijasi savo istorijomis
Gyvenimas

Aš esu šaulys: žymūs Lietuvos žmonės dalijasi savo istorijomis

2025-06-20
Ne tik duobės: ką vasarą dirba kelininkai?
Įdomu

Ne tik duobės: ką vasarą dirba kelininkai?

2025-06-18
Vietinis turizmas: lietuviai išlieka ištikimi savo šaliai, tačiau jaunimas formuoja naują kelionių kultūrą
Įdomu

Vietinis turizmas: lietuviai išlieka ištikimi savo šaliai, tačiau jaunimas formuoja naują kelionių kultūrą

2025-06-11
Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“
Įdomu

Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“

2025-05-23
Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų
Įdomu

Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų

2025-05-18
Lietuvių kūrėjai žengė į nišinę parfumeriją: kuria ne masėms, o ieškantiems išskirtinumo
Grožis

Lietuvių kūrėjai žengė į nišinę parfumeriją: kuria ne masėms, o ieškantiems išskirtinumo

2025-05-15

Skaitoma

Šie vaisiai gelbės visą karštą savaitę – išbandykit 3 gaivius ir pigius receptus

Šie vaisiai gelbės visą karštą savaitę – išbandykit 3 gaivius ir pigius receptus

2025-07-01
Mangai

Ką reikėtų žinoti apie džiovintus mangus?

2022-01-25
Nepamirštama „Tarškučio“ stovykla prie Ančios ežero

Nepamirštama „Tarškučio“ stovykla prie Ančios ežero

2015-07-23
Aiškėja, kas taps Dzūkijos paukščiu

Aiškėja, kas taps Dzūkijos paukščiu

2015-06-28
Kaip greičiau susitaupyti pradiniam būsto įnašui: 5 realūs būdai

NT kaip investicija: kokie ženklai išduoda, kad būsto vertė kils

2025-07-02

Reklama

Proneta Proneta Proneta
Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Dainavos krašto naujienų portalas, skelbiantis Tau aktualias žinias ir įvykius.

Naujienos

„LTG Link“ mažina kainas šeimoms ir terminuotiems bilietams, keičiasi vienkartinių bilietų kainos

„LTG Link“ mažina kainas šeimoms ir terminuotiems bilietams, keičiasi vienkartinių bilietų kainos

2025-07-02
Kaip greičiau susitaupyti pradiniam būsto įnašui: 5 realūs būdai

NT kaip investicija: kokie ženklai išduoda, kad būsto vertė kils

2025-07-02

Skaitomiausia

Šie vaisiai gelbės visą karštą savaitę – išbandykit 3 gaivius ir pigius receptus

Šie vaisiai gelbės visą karštą savaitę – išbandykit 3 gaivius ir pigius receptus

2025-07-01
Mangai

Ką reikėtų žinoti apie džiovintus mangus?

2022-01-25
  • Rašyti redakcijai
  • Privatumo politika
  • Reklama
  • Susisiekite

© Dainavos gidas

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika

© Dainavos gidas