Vištiena yra toks patiekalas, kurį mėgsta dauguma. Net ir vaikai, kurie yra labai išrankūs, noriai ją valgo. Todėl norint kuo dažniau juos nustebinti, gali pritrūkti minčių, ką būtų galima pagaminti iš šios mėsos. Tad šį straipsnį parengėme būtent tam, kad galėtumėte pasisemti pačių įvairiausių idėjų gaminant vištienos kepsnelius.
Skaniausi vištienos kepsneliai
Kiekvieno skonis yra skirtingas, tad ir skirtingai pagaminti vištienos kepsneliai gali kiekvienam būti skanūs savaip, tad pateikiame kelis variantus, kaip juos galima paruošti:
- Kepti keptuvėje. Turbūt tai vienas paprasčiausių variantų, kuriuos galima paruošti. Tereikia vištienos gabalėlius apvolioti kiaušinyje ir džiūvėsėliuose ir gausis puikūs vištienos kepsneliai.
- Vištiena kepta orkaitėje. Toks variantas tinka tada, kai norima rasti alternatyvą, kai vištiena nenorima kepti aliejuje. Tokiu būdu ją galima apvolioti įvairiuose prieduose arba kepti paprastai, užbarsčius druska, pipirais ir kitais norimais prieskoniais.
- Vištiena kepta orkaitėje su įvairiais priedais. Vištienos kepsneliai gali būti kepami su įvairiais priedais. Ant jų viršaus galima dėti sūrio, svogūnų, saulėje džiovintų pomidorų ir panašiai.
Su kuo skaniausia valgyti vištienos kepsnelius
Vištienos kepsneliai gali būti valgomi labai įvairiai, vėlgi tai priklauso nuo kiekvieno skonio. Vieni gali rinktis virtas arba keptas bulves, kitiems tokį patiekalą skaniau valgyti su įvairiomis kruopomis. Kadangi visada girdime, kad per dieną reikia valgyti kaip įmanoma daugiau skirtingų daržovių, tai prie vištienos kepsnelių praktiškai tinka visos daržovės. Jos gali būti marinuotos, šviežios arba raugintos. Ir kuo jų bus daugiau, tuo bus skaniau.
Padažai, kurie tinka prie vištienos kepsnelių
Turbūt pats populiariausias padažas, kuris tinka prie vištienos yra grybų padažas. Kadangi beveik visose parduotuvėse galima rasti pievagrybių, tai jie puikiai tiks. Jeigu norite intensyvesnio kvapo, tuomet galite rinktis džiovintus baravykus. Tik prieš dedant, juos verta išmirkyti vandenyje. Toks padažas gaminamas su grietinėle. Jeigu norite dar intensyvesnio skonio, tuomet galite rinktis ir įvairias žoleles. Kadangi ne visi mėgsta svogūnus, tai kiekvienas individualiai gali rinktis, ar juos dėti ar ne. Jeigu pasirinksite dėti, tai jie į keptuvę turėtų būti dedami patys pirmi, kad turėtų laiko šiek tiek apkepti ir suminkštėti. Po jų reikėtų dėti grybus, truputį apkepti ir tada pilti grietinėlę. Ją reikėtų šiek tiek pakaitinti, kad padažas taptų tirštesnis. Ir pačioje pabaigoje galima pagardinti druska ir pipirais ir sudėti pasirinktas žoleles.