Dainavos gidas
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Alytus
  • Birštonas
  • Druskininkai
  • Lazdijai
  • Šalčininkai
  • Trakai
  • Varėna
Ketvirtadienis, 23 spalio, 2025
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Dainavos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Receptai » Rudens kvapai ir skoniai lėkštėje: išskirtinis V. Radzevičiaus troškinio receptas

Rudens kvapai ir skoniai lėkštėje: išskirtinis V. Radzevičiaus troškinio receptas

Paulius Liškauskas
2024-10-31
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
Rudeniškas troškinys

Rudeniškas troškinys

FacebookTwitter

Kai dienos trumpėja, o oras vėsta, šildantis, aromatingas troškinys tampa tikra rudens atgaiva. Virtuvės entuziastas, keliautojas ir maisto kultūros žinovas Vytaras Radzevičius tiki, kad troškinys – tai ne tik šildantis patiekalas, bet ir būdas pasimėgauti vietiniais, sezoniniais skoniais, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.

„Ruduo be troškinio – kaip rinkimai be biuletenių”, – sako V. Radzevičius ir priduria, jog nors yra įvairių troškinio derinių, bet rudenį jis stengiasi gaminti iš to, kas auga Lietuvoje ir yra įprasta. – „Pagrindinė troškinio daržovė – bulvė, o šalia jos – morkos, pastarnokai, saliero gumbai, cukinija, moliūgas, svogūnai, česnakai, porai, baltagūžis kopūstas. Spalvų pernelyg nemaišau, tad burokėlius geriau pasilieku sriubai.“

Anot pašnekovo, tobulas rudeninis ingredientas – grybai, kurių šiais metais itin daug: „Aš jų ir prisidžiovinau, ir baravykų kotų prišaldžiau patarkavimui į troškinius ar sriubas. Žinoma, nepamirštu ir prieskonių. Kadangi mėgstu aštriau – įberiu čili dribsnių. Taip pat mėgstu čiobrelius, rozmarinus ar kmynus. Be lauro lapų irgi neapsieinu, bet daug prieskonių nemaišau. Stengiuosi išgauti vieną skonį.“

Orkaitėje keptos daržovės, pasak V. Radzevičiaus, suteikia troškiniui daugiau skonio, intensyvumo ir tirštumo.  O kepintas svogūnas su visais lukštais atskleidžia dar spalvingesnę skonių paletę.

Tobuli troškinio ingredientai

Virtuvės entuziastas V. Radzevičius itin mėgsta kiaulienos šonkauliukus arba kiaulienos dešreles troškinyje.

„Antroje vietoje vištiena, kuri tobulai tinka troškiniams. Iš žuvies renkuosi menkę stambiais gabalais, kad išliktų jos struktūra. Vegetariškai ar net veganiškai alternatyvai renkuosi indišką dhalas iš raudonųjų lęšių. Juos paspirginu ant lydyto sviesto ir smulkiai pjaustytų svogūnų. Kai jie suminkštėja – patroškinu smulkintas daržoves, užpilu vandens ir užvirinu. Tada belieka pridėti kokoso pieno, ciberžolės, kumino, imbiero, druskos ir viską patroškinti iki lęšių minkštumo“,  – pataria keliautojas.

Gardus ir rudeniškas: daržovių troškinys su vištiena

Auksinio rudens proga „Lidl“ ambasadorius, virtuvės entuziastas V. Radzevičius kviečia pasigaminti kvepiantį ir šildantį daržovių troškinį su vištiena. Jo teigimu, prie šio patiekalo puikiai tiks birūs ryžiai arba balta duona, pavyzdžiui, prancūziškas batonas.

„Lauži ir dažai į troškinio skystį. Neįtikėtinai skanu! Žinoma, troškinys bus dar skanesnis, jei jo gaminimui naudosite gerą sultinį ar truputį padauginsite sviesto. Svarbu nepamesti kantrybės ir lėtumo – lėtas virimas ir žema temperatūra yra kelias į sėkmę bei mėsos minkštumą. Na, ir dar vienas patarimas: suminkštėti linkusias daržoves  į troškinį dėkite pačioje pabaigoje“, – pataria V. Radzevičius.

Šiam patiekalui pagaminti jums reikės:

  • 500 g vištienos
  • 2 morkų
  • 1 svogūno
  • 1 cukinijos
  • 2-3 bulvių
  • 3-4 česnako skiltelių
  • 400 ml pomidorų tyrės arba konservuotų pomidorų
  • 2-3 šaukštų aliejaus
  • 500 ml vandens arba sultinio
  • Druskos, pipirų, čiobrelių pagal skonį
  • Sviesto arba aliejaus pagal skonį
  1. Pirmiausia vištieną supjaustykite kubeliais ir keliaukite prie daržovių ruošimo. Daržoves: morkas, cukiniją, bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais. Vėliau susmulkinkite svogūną ir česnaką.
  2. Keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų. Ten sudėkite svogūną ir česnaką ir kepkite, kol jie suminkštės ir gražiai pageltonuos.
  3. Į keptuvę įdėkite vištieną ir kepkite, kol ji taps auksinės spalvos. Į puodą taip pat įdėkite morkas ir bulves. Kepkite dar 5–7 minutes, o poto sudėkite ir supjaustytą cukiniją.
  4. Galiausiai supilkite pomidorų tyrę arba konservuotus pomidorus, vandenį arba sultinį.
  5. Troškinį pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliais.
  6. Uždengite puodą ir troškinkite ant vidutinės ugnies apie 30–40 minučių, kol daržovės vištiena taps minkšti.
  7. Paruošus troškinį, išpilstykite jį į dubenėlius, prieš patiekiant į stalą, galite papuošti ir žalumynais.

Skanaus!

DalintisDalintis

Panašios naujienos

Receptai

Šio rudens derinys – moliūgas ir makaronai: 2 receptai, kurie bus suteiks komfortą

2025-10-22
Granatų sezonas: kaip išsaugoti rudens gausą – receptai Ir patarimai, leidžiantys sutaupyti
Receptai

Granatų sezonas: kaip išsaugoti rudens gausą – receptai Ir patarimai, leidžiantys sutaupyti

2025-10-21
Kava, kaip dar jos neragavote: kodėl ji vis dažniau atsiduria ne tik puodelyje ir sriubos receptas
Laisvalaikis

Kava, kaip dar jos neragavote: kodėl ji vis dažniau atsiduria ne tik puodelyje ir sriubos receptas

2025-10-14
Rudeniški bulvių apkepo receptai, kuriuos pavyks pasigaminti kiekvienam
Receptai

Rudeniški bulvių apkepo receptai, kuriuos pavyks pasigaminti kiekvienam

2025-10-01
Receptai

Ne tik į sriubą, bet ir į pyragą: desertams su mažiau cukraus naudokite moliūgą

2025-09-17
Ar galima picą išsikepti sveikiau? Tikrai taip – futbolininkas P. Širvys nustebino firminiu receptu
Laisvalaikis

Ar galima picą išsikepti sveikiau? Tikrai taip – futbolininkas P. Širvys nustebino firminiu receptu

2025-09-07

Skaitoma

Mangai

Ką reikėtų žinoti apie džiovintus mangus?

2022-01-25
Kaip ir kasmet: vos prasidėjo šildymo sezonas – gaisrų vėl padaugėjo

Kaip ir kasmet: vos prasidėjo šildymo sezonas – gaisrų vėl padaugėjo

2025-10-20
Lapkričio 14 d. Alytaus rotušėje atidaroma fraktalinio meno paroda

Lapkričio 14 d. Alytaus rotušėje atidaroma fraktalinio meno paroda

2016-11-14
FINALINIS „DZŪKIJOS TAURĖ 2015” AKORDAS NUSKAMBĖJO ALYTUJE

FINALINIS „DZŪKIJOS TAURĖ 2015” AKORDAS NUSKAMBĖJO ALYTUJE

2015-09-01
Atraminio guolio priežiūra

Atraminio guolio priežiūra

2023-06-29

Reklama

Proneta Proneta Proneta
Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Dainavos krašto naujienų portalas, skelbiantis Tau aktualias žinias ir įvykius.

Naujienos

Darbas prie kompiuterio

Svarbiausi aplinkos būklės duomenys – vizualinėje aplinkos būklės duomenų bibliotekoje

2025-10-23
Didžiausias protestas prie VMVT: ar teisingumo svarstyklės pakrypo į pinigų, o ne paršelių pusę?

Didžiausias protestas prie VMVT: ar teisingumo svarstyklės pakrypo į pinigų, o ne paršelių pusę?

2025-10-22

Skaitomiausia

Mangai

Ką reikėtų žinoti apie džiovintus mangus?

2022-01-25
Kaip ir kasmet: vos prasidėjo šildymo sezonas – gaisrų vėl padaugėjo

Kaip ir kasmet: vos prasidėjo šildymo sezonas – gaisrų vėl padaugėjo

2025-10-20
  • Rašyti redakcijai
  • Privatumo politika
  • Reklama
  • Susisiekite

© Dainavos gidas

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika

© Dainavos gidas