Dainavos gidas
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Alytus
  • Birštonas
  • Druskininkai
  • Lazdijai
  • Šalčininkai
  • Trakai
  • Varėna
Sekmadienis, 1 birželio, 2025
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Dainavos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Medžio pjuvenų briketai – populiarus biokuras

Medžio pjuvenų briketai – populiarus biokuras

Redakcija
2022-12-14
Įdomu
Laikas: 2 min skaitymo
FacebookTwitter

Beržo, ąžuolo, mišrių lapuočių medienos pjuvenų briketai – tai populiarus biokuras, kuris labai dažnai yra pasirenkamas kaip alternatyva malkoms. Šis ekologiškas kietasis kuras savo savybėmis nei kiek nenusileidžia malkoms, o kai kuriose srityse jas netgi lenkia. Daugiau informacijos apie minėtas briketų rūšis bei kokybišką jų asortimentą itin geromis kainomis rasite, sekdami šią nuorodą: https://www.akmenys.lt/briketai.

Ąžuolo (kietmedžio) pjuvenų briketai

Ąžuolo (kietmedžio) briketai – tai ekologiška biokuro rūšis, pagaminta iš ąžuolo, t. y. pirmos kaitrumo grupės medienos, pasižyminčios itin aukštais kaitrumo rodikliais. Šios rūšies briketai yra gaminami išskirtinai iš itin sausų, bežievės ąžuolo medienos pjuvenų. Pažymėtina, kad ąžuolo briketų gamybos procese nėra naudojami nei klijai, nei kitos cheminės medžiagos, turinčios rišamųjų savybių, o tai reiškia, kad degdami šie briketai neskleidžia jokių kenksmingų medžiagų, galinčių daryti neigiamą įtaką aplinkai ar kenkti žmonių ar gyvūnų sveikatai. RUF formos, itin kaitrūs (kaloringumas – 6200 kcal/kg), vos 7,5 proc. drėgniu bei 1 proc. peleningumu pasižymintys ąžuolo pjuvenų briketai yra tinkami pečių, krosnių bei kietojo kuro katilų, nepriklausomai nuo jų galios, kūrenimui.

Beržo pjuvenų briketai

Iš beržo pjuvenų pagaminti beržo pjuvenų briketai šiuo metu yra populiariausia briketų rūšis Lietuvoje. Beržo pjuvenų briketus, pasižyminčius aukštu kaloringumu ( nuo 4600 kcal/kg iki 4800 kcal/kg), 5,2 proc. drėgniu bei nuo 0,34 proc. iki 1,5 proc. peleningumu, galima įsigyti racionalia, kokybę atitinkančia bei visiems priimtina kaina. Kaip ir jau minėti ąžuolo pjuvenų briketai, taip ir populiarieji beržo briketai yra gaminami, naudojant išimtinai beržo medienos pjuvenas, nemaišant šios medienos rūšies pjuvenų su jokių kitų medienos rūšių pjuvenomis, taip pat jų gamybos procese nėra naudojamos ir rišamosios medžiagos. Beržo pjuvenų briketai, kaip ir beržinės malkos, puikiai tinka ne tik namų šildymui, bet ir maisto ruošai.

Mišrios lapuočių medienos pjuvenų briketai

Drebulės, uosio, juodalksnio bei beržo medienos pjuvenos yra naudojamos mišrios lapuočių medienos briketų gamybai. Šie briketai yra vertinami dėl, palyginus, nedidelių peleningumo bei drėgnio rodiklių (peleningumas – nuo 0,45 proc. iki 1,1 proc., o drėgnis – nuo 6 proc. iki 8 proc.) ir pakankamai didelio kaloringumo, svyruojančio nuo 4200 kcal/kg iki 4700 kcal/kg. Mišrios lapuočių medienos pjuvenų briketais galima kūrenti židinius, kietojo kuro katilus bei pečius.

Kas sieja ąžuolo, beržo bei mišrios lapuočių medienos pjuvenų briketus?

Mišrios lapuočių medienos, taip pat beržo bei ąžuolo medienos pjuvenų briketus visų pirma sieja tai, kad visi šie briketai yra ekologiškas bei švarus kuras namų šildymui. Šio kietojo kuro sudėtyje nėra jokių kenksmingų medžiagų, galinčių neigiamai veikti aplinką bei žmonių sveikatą. Visų minėtų rūšių briketus galima lengvai sandėliuoti, jie neužima daug vietos, todėl didelį jų kiekį galėsite sutalpinti ir nedidelėje patalpoje. Svarbu paminėti, kad norint, kad briketai neprarastų savo gerųjų savybių, patalpos, kuriuose ruošiamasi sandėliuoti šio tipo biokurą, turi būti sausos, jose neturėtų būti ugnies šaltinio, galinčio uždegti briketus, bei (idealiu atveju) patalpos turėtų būti vėdinamos.

DalintisDalintis
Ankstesnė naujiena

Išbandykite sumuštinius su žuvimi – tiks ir Advento laikotarpiui

Sekanti naujiena

Jolanta Sondaitė: „Slopinti emocijas būdinga mūsų kultūrai“

Panašios naujienos

Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“
Įdomu

Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“

2025-05-23
Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų
Įdomu

Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų

2025-05-18
Lietuvių kūrėjai žengė į nišinę parfumeriją: kuria ne masėms, o ieškantiems išskirtinumo
Grožis

Lietuvių kūrėjai žengė į nišinę parfumeriją: kuria ne masėms, o ieškantiems išskirtinumo

2025-05-15
Įdomu

Paaiškėjo, kurie geriausi šefai atstovaus Lietuvai prestižiniame konkurse

2025-05-09
Gyvenimas

Kurie zodiako ženklai apdovanoti puikia sveikata, o kuriems ne taip pasisekė?

2025-04-29
Tirpioji kava yra tikra kava: ekspertės siūlo geriau pažinti šį gėrimą
Gyvenimas

Tirpioji kava yra tikra kava: ekspertės siūlo geriau pažinti šį gėrimą

2025-04-28
Sekanti naujiena
Jolanta Sondaitė

Jolanta Sondaitė: „Slopinti emocijas būdinga mūsų kultūrai“

Kokias medžiagas pasirinkti terasos statybai?

Kokias medžiagas pasirinkti terasos statybai?

Skaitoma

Kai televizoriai tampa kibernetinių atakų taikiniu: ką daryti, kad jis būtų saugus?

Kai televizoriai tampa kibernetinių atakų taikiniu: ką daryti, kad jis būtų saugus?

2025-05-27
Mangai

Ką reikėtų žinoti apie džiovintus mangus?

2022-01-25
Virtualios realybės patirtis „Pasaulių Sutvėrimas“ atvyksta į Trakus

Virtualios realybės patirtis „Pasaulių Sutvėrimas“ atvyksta į Trakus

2025-05-23
TOP 5 daiktai, kurie gali išgelbėti jūsų atostogas, bet dažnai lieka namuose

TOP 5 daiktai, kurie gali išgelbėti jūsų atostogas, bet dažnai lieka namuose

2025-05-28
Trakai kviečia į miesto šventę „Trakų vasara 2025“

Trakai kviečia į miesto šventę „Trakų vasara 2025“

2025-05-20

Reklama

Proneta Proneta Proneta
Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Apie Dainavos gidą

Naujienos

Mokslininkės patarimai rožiniam savaitgaliui – kaip tinkamai paruošti šaltibarščius?

Mokslininkės patarimai rožiniam savaitgaliui – kaip tinkamai paruošti šaltibarščius?

2025-05-31
Sulankstoma antena kareivio kuprinėje: lietuvių sukurtas sprendimas jau naudojamas fronte

Sulankstoma antena kareivio kuprinėje: lietuvių sukurtas sprendimas jau naudojamas fronte

2025-05-31

Skaitomiausia

Kai televizoriai tampa kibernetinių atakų taikiniu: ką daryti, kad jis būtų saugus?

Kai televizoriai tampa kibernetinių atakų taikiniu: ką daryti, kad jis būtų saugus?

2025-05-27
Mangai

Ką reikėtų žinoti apie džiovintus mangus?

2022-01-25
  • Rašyti redakcijai
  • Privatumo politika
  • Reklama
  • Susisiekite

© Dainavos gidas

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika

© Dainavos gidas