Dainavos gidas
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Alytus
  • Birštonas
  • Druskininkai
  • Lazdijai
  • Šalčininkai
  • Trakai
  • Varėna
Sekmadienis, 8 birželio, 2025
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Dainavos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » G. Drukteinis: „Lietuviai dar neišmoko tinkamai valgyti mėsainį“

G. Drukteinis: „Lietuviai dar neišmoko tinkamai valgyti mėsainį“

Redakcija
2016-05-29
Įdomu
Laikas: 2 min skaitymo
FacebookTwitter

Iš vakarų į Lietuvą atkeliavęs mėsainis vis labiau užkariauja lietuvių gurmanų širdis. Tačiau atrandant naujus skonius svarbu žinoti, kad šį vakarų virtuvės pasididžiavimą derėtų valgyti be įrankių. Anot etiketo specialisto Giedriaus Drukteinio, lietuviai valgyti mėsainių dar neišmoko.

 „Lietuvoje nėra įsitvirtinusios mėsainių valgymo kultūros, tad žmonės dažnai eksperimentuoja – vieni juos valgo su peiliu ir šakute, kiti – taip, kad iš vienos pusės kandant, krenta pro kitą. Nieko čia keisto, juk yra žmonių, kurie ir šokolado batonėlį gali suvalgyti naudodamiesi peiliu“, – sako G. Drukteinis.

Etiketo žinovas mano, kad visa tai yra dėl skirtingo kultūrų požiūrio į sumuštinį.

„Veikiausiai įsitvirtinti mėsainių „kultui“ mūsų šalyje trukdo tai, kad nuo senų laikų iki dabar skiriasi lietuvių ir vakariečių požiūris į tai, ką mes vadiname sumuštiniu. Lietuviams sumuštinis yra „atviras“ – neužvožtas antra duonos ar batono rieke, o kitose kultūrose – ir JAV, ir pietuose – sumuštinis yra veikiau suvožtinis. Duona iš abiejų pusių, o jos viduje – pasirinktos gėrybės“, – aiškina G. Drukteinis.

Įvairių gudrybių ir paslapčių kaip paruošti nepakartojamą mėsainį arba kitaip burgerį, kaip jį teisingai valgyti bus galima sužinoti gegužės 28 d. Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“ vyksiančioje burgerių šventėje „Burger fiesta“. Renginyje bus galima ne tik pamatyti, kaip ruošiamas maistas, gauti receptų ir konsultacijų, mėgautis maistu, bet ir sudalyvauti mėsainių valgymo varžybose, taip pat pasivaišinti tinklaraščio „Maisto klubas“ komandos gaminamais mėsainiais.

Šventės lankytojams liūdėti neleis gatvės muzikantų ir didžėjaus pasirodymai. Vaikai taip pat nenuobodžiaus – kiekvienas galės nupiešti po savo svajonių mėsainį ir už tai gauti prizų.

DalintisDalintis
Ankstesnė naujiena

Dėl lėtinės ligos nusilpusį imunitetą atakuoja pneumokokinė infekcija

Sekanti naujiena

Stipriausio Lietuvos galiūno titulas – Vytautui Lalui

Panašios naujienos

Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“
Įdomu

Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“

2025-05-23
Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų
Įdomu

Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų

2025-05-18
Lietuvių kūrėjai žengė į nišinę parfumeriją: kuria ne masėms, o ieškantiems išskirtinumo
Grožis

Lietuvių kūrėjai žengė į nišinę parfumeriją: kuria ne masėms, o ieškantiems išskirtinumo

2025-05-15
Įdomu

Paaiškėjo, kurie geriausi šefai atstovaus Lietuvai prestižiniame konkurse

2025-05-09
Gyvenimas

Kurie zodiako ženklai apdovanoti puikia sveikata, o kuriems ne taip pasisekė?

2025-04-29
Tirpioji kava yra tikra kava: ekspertės siūlo geriau pažinti šį gėrimą
Gyvenimas

Tirpioji kava yra tikra kava: ekspertės siūlo geriau pažinti šį gėrimą

2025-04-28
Sekanti naujiena
Stipriausio Lietuvos galiūno titulas – Vytautui Lalui

Stipriausio Lietuvos galiūno titulas – Vytautui Lalui

Grožio puoselėjimui lietuvės skiria iki 50 eurų per mėnesį

Grožio puoselėjimui lietuvės skiria iki 50 eurų per mėnesį

Skaitoma

Nematomos būsto remonto grėsmės: kaip išvengti nuostolių ir konfliktų su kaimynais?

Nematomos būsto remonto grėsmės: kaip išvengti nuostolių ir konfliktų su kaimynais?

2025-06-02
Mangai

Ką reikėtų žinoti apie džiovintus mangus?

2022-01-25
Saldikliai: bijoti, ar vartoti? Dietistė Trusovė paaiškina, kada jie gali būti naudingi

Saldikliai: bijoti, ar vartoti? Dietistė Trusovė paaiškina, kada jie gali būti naudingi

2025-06-06
Iš mokytojo – į partizanus. Ko mokina A. Ramanausko-Vanago pasirinkimas?

Iš mokytojo – į partizanus. Ko mokina A. Ramanausko-Vanago pasirinkimas?

2025-06-04
Atliekų rūšiavimo skirtumai stebina net atsakingiausius gyventojus: nori vienodų rūšiavimo taisyklių visoje Lietuvoje

Trakų rajono atliekų surinkimo grafikas 2025

2025-03-18

Reklama

Proneta Proneta Proneta
Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Apie Dainavos gidą

Naujienos

Saldikliai: bijoti, ar vartoti? Dietistė Trusovė paaiškina, kada jie gali būti naudingi

Saldikliai: bijoti, ar vartoti? Dietistė Trusovė paaiškina, kada jie gali būti naudingi

2025-06-06
Per Lietuvą ritasi „Čiurlionio dainų banga“: 9 miestuose R. Zubovas kviečia į čiurlionišką dainų šventę

Per Lietuvą ritasi „Čiurlionio dainų banga“: 9 miestuose R. Zubovas kviečia į čiurlionišką dainų šventę

2025-06-06

Skaitomiausia

Nematomos būsto remonto grėsmės: kaip išvengti nuostolių ir konfliktų su kaimynais?

Nematomos būsto remonto grėsmės: kaip išvengti nuostolių ir konfliktų su kaimynais?

2025-06-02
Mangai

Ką reikėtų žinoti apie džiovintus mangus?

2022-01-25
  • Rašyti redakcijai
  • Privatumo politika
  • Reklama
  • Susisiekite

© Dainavos gidas

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika

© Dainavos gidas