Žinoma drabužių dizainerė Agnė Kuzmickaitė ne dažnai pasakoja apie savo asmeninį gyvenimą. Vis dėlto, kai ji kalba, kalba nuoširdžiai ir atvirai. Svarbiausias ryto ritualas Agnei yra elektroninio pašto tikrinimas ir pasisveikinimas su dukra. Pusryčių maistui ji nėra išranki – kur kas svarbesnė aplinka, kurioje pusryčiaujama. Tiesa, paklausta apie drąsiausią savo gyvenimo poelgį dizainerė kiek susimąsto ir koketiškai prisipažįsta: „Tai – vedybos!“
„Mėgstu pasistiprinti pirmoje dienos pusėje, tad pusryčiai man yra svarbus dienos ritualas. Kadangi mano darbo diena kaskart vis kitokia, būna sudėtinga planuoti kitus dienos valgius. Pastebėjau, kad pusryčiams labai tinka košės – jas ne tik paprasta pagaminti, jas mėgsta mano mažoji, bet ir energijos košė suteikia ilgam,“ – apie pusryčių įpročius kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“ šeštadienį 9.30 val. pasakos A. Kuzmickaitė.
Apie pusryčius ir kitus dienos įpročius Agnė papasakos laidos vedėjui, restorano ir braserijos „Dublis“ įkūrėjui Deivydui Praspaliauskui.
Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Agnė?
KOŠĖ SU MANGAIS (2 porcijos)
· 200 ml vandens. · 100 g greito paruošimo ryžių košės · 100 g bolivinės balandos · 2 valgomųjų šaukštų čija sėklų · 1 mango vaisiaus · Liofilizuotų obuolių |
Kaitpuodyje užvirkite vandenį ir į jį suberkite greito paruošimo ryžių kruopas. Užbėrę žiupsnelį druskos, gerai išmaišykite. Tuomet įmaišykite jau išvirusią bolivinės balandos košę. Kol viskas verda, kubeliais supjaustykite mango vaisių – jį taip pat sudėkite į košę. Galiausiai įberkite čija sėklas ir maišant košę pavirkite dar apie minutę. Išvirtą košę dėkite į negilią plačią lėkštę ir pagardinkite liofilizuotais obuoliais. |
VARŠKĖS IR SLYVŲ DESERTAS
· 60 g kiaušinio trynių · 90 g kiaušinio baltymų · 120 g baltojo šokolado · 120 g kreminio sūrio Užpilas: · 75 g rudojo cukraus · 37 g vandens · 50 g citrinų tyrės · 2 vnt. rozmarino šakelių · 200 g šviežių slyvų · 100 g šviežių gervuogių |
Ištirpintą šokolad ą sumaišykite su kreminiu sūriu. Tuomet supilkite trynius ir viską gerai išmaišykite. Vėliau išplakite baltymus ir švelniai juos įmaišykite į bendrą masę. Deserto masę dėkite į kepimui tinkamus dubenėlius ir palikite vietos užpilui. Kepkite 170°C temperatūroje apie 12 min. Kol desertas kepa, ruošiame užpilą. Užvirkite vandenį su cukrumi, supilkite citrinų tyrę, sudėkite rozmarino šakeles – viską užvirkite. Tuomet sudėkite į keturias dalis supjaustytas slyvas ir pavirkite viską apie 5 min. Galiausiai sudėkite gervuoges, viską pamaišykite ir šiek tiek atvėsinkite. Iš orkaitės ištrauktus dubenėlius dėkite ant polėkštės (juk labai karšta) ir desertą gausiai apipilkite paruoštu užpilu. Ragauti šiltą. |
MANGO IR PASIFLORŲ KOKTEILIS
· 20 ml pasiflorų tyrės · 60 ml mangų tyrės · 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus · Aštraus pipiro pagal skonį · Smulkinto imbiero · Saujos petražolių · Vandens |
Į indą pilkite pasiflorų ir mangų tyres. Kadangi pasiflorai rūgštūs – šios tyrės naudokite mažiau. Įpilkite alyvuogių aliejaus (naudokite atšaldytą). Tuomet į indą sudėkite aštrųjį pipirą ir imbierą – aštriuosius ingredientus dozuokite atsargiai, mat jie turi savybę užgožti kitus skonius. Galiausiai sudėkite petražoles ir viską užpylę vandeniu išplakite iki vientisos masės. |
Akimirkos iš filmavimo aikštelės nuotraukų galerijoje.