Dainavos gidas
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Alytus
  • Birštonas
  • Druskininkai
  • Lazdijai
  • Šalčininkai
  • Trakai
  • Varėna
Penktadienis, 12 gruodžio, 2025
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Dainavos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Naujienos » „Michelin“ pelnęs šefas T. Eidukevičius atskleidė savo firminį kalėdinį desertą

„Michelin“ pelnęs šefas T. Eidukevičius atskleidė savo firminį kalėdinį desertą

Paulius Liškauskas
2025-12-12
Įdomu, Laisvalaikis
Laikas: 2 min skaitymo
T. Eidukevičius / asmeninė nuotr.

T. Eidukevičius / asmeninė nuotr.

FacebookTwitter

„Nuo pat mažumės man visad rūpėjo kitaip pažvelgti į paprastus dalykus, pažinti pasaulį ir kurti – atrasti pasaulį per kvapų ir skonių asociacijas“, – atvirai sako prestižinių „Michelin“ apdovanojimų laureatas, restorano „Demo“ bendraturtis bei virtuvės šefas Tadas Eidukevičius.

Šiais metas „Michelin“ apdovanojimų ceremonijoje T. Eidukevičius gavo Žąliąją „Michelin“ žvaigždę bei „Demo“ restoranas išlaikė 2024 metais gautą žvaigždę. Praėjusiais metais vyras gavo jaunojo šefo apdovanojimą. T. Eidukevičius gastronomijos pasaulyje niekad nėjo lengvu keliu, čia jis laužė mitus apie maistą, lankytojus ir svečius vis nustebina išskirtiniais ir unikaliais patiekalais.

Vanilė, atvežta iš Madagaskaro plantacijos

Virtuvės šefas šį kūrybinį sezoną dedikuoja žmogaus santykiui su laiku. „Tikiu, kad žmogus turi pasirinkimą, kaip interpretuoti laiką – ar jame dalyvauja pasyviai, ar aktyviai kuria: bendrauja, įkvepia žmones, įsikvepia pats, kuria naujus ryšius, puoselėja bičiulystę bei savo aplinką“, – pasakoja T. Eidukevičius.

Vanilė / Freepik nuotr.

Šiandien jo naujausiame meniu galima rasti išskirtinės istorinės asmenybės, geografo Kazio Pakšto inspiracijų. Iš istorijos veikalų žinoma, jog geografas atsarginę Lietuvą kurti siūlė būtent Madagaskaro saloje prie Afrikos krantų. „Žuvies patiekale naudojame vanilę, kuri tampa netikėtu ir ypatingu skonio akcentu. Svečius dažnai intriguoja šiame kūrinyje susipinantis lietuviškai ir Madagaskaro virtuvėms būdingų technikų derinys, o dar kai atskleidi, jog vanilė atvežta iš Madagaskaro ūkio, kur lietuviai investuotojai turi plantaciją „Prema Vanilla“, visiems būna didžiulė staigmena. Mat jie užtikrina neprilygstamą vanilės skonį ir aromatą“, – sako virtuvės šefas.

Pats T. Eidukevičius vanilę atrado būdamas paauglys, kuomet gamindamas klasikinį prancūzišką krembriulė, pirmą kartą čiupinėjo vanilės ankštis. Pasak virtuvės šefo, prekybos centruose dažniausiai sutinkame vaniliną, kuris yra pigus, o Madagaskaro vanilė brangi. „Madagaskaro vanilė yra žinoma dėl savo kompleksiško aromato. Vanilės ankštyse yra daugiau kaip 300 skirtingų rūšių aromatų. Vanilei gauti reikalingas labai išskirtinis klimatas ir tikrai ne visose pasaulio vietose galima ją augint. Tad jų išauginimo kiekis labai ribotas, o paklausa – didžiulė“, – teigia T. Eidukevičius.

Atskleidė savo unikalų firminį kalėdinį desertą

Artėjant gražiausioms metų šventėms, anot populiaraus restorano bendrasavininko, vanilės prieskonis gali tapti pačiu svarbiausiu šventiniu akcentu. Vanilės kvapas, pasak T. Eidukevičiaus, jam nostalgiškas. „Man jis primena vaikystę, saldžius kepinius, ypatingus šeimos ir švenčių momentus“, – atvirauja virtuvės šefas.

Plombyro desertas / asoc, nuotr. Freepik

Kiekvienais metais šv. Kalėdų stalui T. Eidukevičius gamina vanilinį plombyrą su karšta vyšnių uogiene. Virtuvės šefas prisipažįsta mokantis gaminti ne visus tradicinius Kūčių patiekalus. Čia jam į pagalbą atkeliauja mama bei artimieji, o kiekvienais metais jis stengiasi išmokti gaminti nors vieną naują patiekalą. „Svarbu saugoti tradicijas, pats šių švenčių neįsivaizduoju be silkės su morkų garnyru, šeimos, kalėdinės muzikos. Tai yra šventė, kurios metu galime džiaugtis bendryste – dovanoti džiaugsmą ir tiesiog būti su artimaisiais“, – pokalbį baigia dvejų „Michelin“ žvaigždžių šefas.

Žymos: MichelinTadas Eidukevičius
DalintisDalintis

Panašios naujienos

Šaulių priesaika
Aktualijos

Apsisprendę tapti šauliais: sukauptą patirtį galime panaudoti Tėvynės labui

2025-11-26
Paaiškino, kodėl „viral“ turinys traukia it magnetas: veikia stipriau, nei manome
Įdomu

Paaiškino, kodėl „viral“ turinys traukia it magnetas: veikia stipriau, nei manome

2025-11-24
Atskleistos 2025 m. kalėdų dekoro tendencijos: madoje išlieka kaspinai, dekoruokite ir veidrodžiais
Gyvenimas

Atskleistos 2025 m. kalėdų dekoro tendencijos: madoje išlieka kaspinai, dekoruokite ir veidrodžiais

2025-11-20
Kaip išsirinkti termo puodelį automobiliui?
Įdomu

Kaip išsirinkti termo puodelį automobiliui?

2025-11-13
„Receptas kultūrai“: kai menas atranda kelią į atokiausią senjoro kiemą
Gyvenimas

„Receptas kultūrai“: kai menas atranda kelią į atokiausią senjoro kiemą

2025-11-13
Skalbinių psichologija: ką švaros įpročiai sako apie kiekvieną?
Gyvenimas

Skalbinių psichologija: ką švaros įpročiai sako apie kiekvieną?

2025-11-09

Skaitoma

Skalbinių psichologija: ką švaros įpročiai sako apie kiekvieną?

Skalbinių psichologija: ką švaros įpročiai sako apie kiekvieną?

2025-11-09
Pristatytas „Galaxy S25 FE“ išmanusis telefonas: flagmanų privalumai už prieinamą kainą

Pristatytas „Galaxy S25 FE“ išmanusis telefonas: flagmanų privalumai už prieinamą kainą

2025-09-04
Finansai

Penki keliai po pensijų reformos: kurį pasirinkti?

2025-12-09
Tyrimas: nesulaukus eilės pas gydytoją 4 iš 10 gyventojų yra pablogėjusi sveikata

Tyrimas: nesulaukus eilės pas gydytoją 4 iš 10 gyventojų yra pablogėjusi sveikata

2025-12-11
Kalėdos

Šventinis laikotarpis: kodėl gruodį pavargstame greičiau?

2025-12-10

Reklama

Proneta Proneta Proneta
Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Dainavos krašto naujienų portalas, skelbiantis Tau aktualias žinias ir įvykius.

Naujienos

„Michelin“ pelnęs šefas T. Eidukevičius atskleidė savo firminį kalėdinį desertą

„Michelin“ pelnęs šefas T. Eidukevičius atskleidė savo firminį kalėdinį desertą

2025-12-12
Madoje įsitvirtina tvarus, paprastas ir nuoširdus dovanų pakavimas

Madoje įsitvirtina tvarus, paprastas ir nuoširdus dovanų pakavimas

2025-12-11

Skaitomiausia

Skalbinių psichologija: ką švaros įpročiai sako apie kiekvieną?

Skalbinių psichologija: ką švaros įpročiai sako apie kiekvieną?

2025-11-09
Pristatytas „Galaxy S25 FE“ išmanusis telefonas: flagmanų privalumai už prieinamą kainą

Pristatytas „Galaxy S25 FE“ išmanusis telefonas: flagmanų privalumai už prieinamą kainą

2025-09-04
  • Rašyti redakcijai
  • Privatumo politika
  • Reklama
  • Susisiekite

© Dainavos gidas

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika

© Dainavos gidas