Šaltais ir tamsiais žiemos vakarais nuotaiką pakelti visai paprasta – tereikia pasilepinti gardžiais patiekalais, kurie džiugina netikėtais skoniais. Šį savaitgalį „Lidl“ kviečia atrasti persimonus – universalų žiemos vaisių, puikiai derantį tiek prie sūrių, tiek prie saldžių patiekalų. Vakarienei išbandykite du egzotiškus receptus: sultingą kiaulienos patiekalą ir šokoladinį pudingą, kuriuos puikiai papildys šis saldus, oranžinis vaisius.
Vakarienei – kiaulienos patiekalas su persimonais
Nors iš pirmo žvilgsnio kiaulienos ir persimonų derinys gali pasirodyti neįprastai, išbandę jį būsite maloniai nustebinti – šie ingredientai puikiai papildo vienas kitą! Persimonai suteikia mėsai subtilios gaivos ir padeda ją išlaikyti sultingą. Tai tobulas pasirinkimas ieškantiems naujų ir netikėtų skonių savo virtuvėje!
Šiam patiekalui pasigaminti prireiks:
- 1 kg kiaulienos mentės be kaulų
- 4 prinokusių persimonų
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 120 ml vištienos sultinio
- 1 a. š. kukurūzų krakmolo
- 2 a. š. vandens
- Druskos, pipirų ir džiovintų čiobrelių pagal skonį
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir pradėkite ruošti kiaulienos mentę.
- Mėsą įtrinkite druska, pipirais ir čiobrelių prieskoniais, tada sudėkite į kepimo indą. Šalia mėsos išdėliokite kubeliais pjaustytus persimonus ir griežinėliais pjaustytus svogūnus, pabarstykite juos druska ir pipirais. Visą patiekalą apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
- Patiekalą kepkite apie 1 val. 30 min., kol mėsa taps sultinga ir minkšta.
- Mėsai iškepus, išdėliokite ingredientus į serviravimo indą ir uždenkite folija, kad patiekalas išliktų šiltas. Tuo metu paruoškite padažą.
- Po kepimo likusias sultis supilkite į keptuvę, įpilkite šiek tiek sultinio, o kukurūzų krakmolą, sumaišytą su vandeniu, lėtai supilkite į kaitinamą skystį. Kaitindami maišykite, kol padažas sutirštės ir užvirs.
- Paruoštą padažą užpilkite ant kiaulienos ir patiekite kartu su keptais persimonais bei svogūnais. Prieš patiekiant į stalą, patiekalą galite pagardinti mėgstamais žalumynais.
Desertui išbandykite šokoladinį pudingą su persimonais
Pabaikite vakarienę egzotišku desertu ir pasinerkite į šokolado bei persimonų skonių fiestą! Šis sveikesnis šokoladinis pudingas su persimonais yra paruošiamas vos per kelias minutes, o jo skonis greitai pavergs visos šeimos širdis. Eksperimentuokite ir atraskite naują mėgstamą desertą!
Šiam kreminiam receptui jums reikės:
- 2–3 vnt. sunokusių persimonų
- 2–3 v. š. kakavos miltelių
- 1–2 a. š. medaus arba klevų sirupo
- 50 g juodojo šokolado „Fin Carre“
- 0,5 puodelio mėgstamo skonio augalinio gėrimo
- Pirmiausia nuplaukite ir nulupkite persimonus. Tai padarę, supjaustykite juos gabalėliais.
- O dabar linksmoji dalis. Trintuve sutrinkite persimonus kartu su kakava, pasirinktu saldikliu ir augaliniu pienu, kol masė taps vientisa.
- Supilkite desertą į indelius ir apie 15 min atšaldykite šaldytuve, kad pudingas sutirštėtų ir taptų malonios konsistencijos.
- Kol desertas šąla, pasigaminkite šokolado drožles. Tai galite padaryti smulkindami šokoladą peiliu arba tarkuodami jį tarka. Pudingui pakankamai atšalus, jomis apibarstykite desertą. Papildomai desertą galite papuošti uogomis ar riešutais.
Skanaus!