Dainavos gidas
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Alytus
  • Birštonas
  • Druskininkai
  • Lazdijai
  • Šalčininkai
  • Trakai
  • Varėna
Pirmadienis, 13 spalio, 2025
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Dainavos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Gyvenimas » Minkšta ir sultinga vištienos krūtinėlė: 5 patarimai, kaip ją pasigaminti namuose

Minkšta ir sultinga vištienos krūtinėlė: 5 patarimai, kaip ją pasigaminti namuose

Redakcija
2020-08-26
Gyvenimas, Įdomu
Laikas: 2 min skaitymo
Vištienos krūtinėlė
FacebookTwitter

Vištienos krūtinėlę dažnas mėgsta dėl vertingų maistinių savybių ir lengvo paruošimo. Švelnus skonis taip pat leidžia ją derinti su įvairiausiais ingredientais ir atrasti daugybę skirtingų patiekalų. Tačiau ši mėsa greitai praranda drėgmę, tad neretai pagaminta ji tampa kieta ir sausa. Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė dalijasi penkiais patarimais, kaip paruošti sultingą vištienos krūtinėlę namuose.

  1. Palaikykite sūdytame vandenyje

 Maisto ekspertė pataria prieš gaminant vištieną šiek tiek palaikyti vandenyje.

„Pripildykite indą vėsaus vandens, pasūdykite ir įmerkite vištienos krūtinėlę palaikyti iki pusvalandžio. Šis metodas padės ilgiau išlaikyti jos drėgmę“, – sako V. Juodkazienė.

Taip pat neskubėkite mėsos marinuoti tik išėmę iš šaldytuvo – prieskonius ji lengviau įsisavins pabuvus keliolika minučių kambario temperatūroje.

  1. Nepraleiskite marinato

 Prieskoniai ir marinatas, pasak maisto ekspertės, yra labai svarbus etapas, kurio nederėtų praleisti.

„Marinatas ne tik suteikia ypatingo skonio, bet ir veikia kaip apsauginis sluoksnis, sulaikantis mėsos sultis jos viduje. Marinuoti patarčiau bent valandą, o jei neskubate – galima ir per naktį“, – sako V. Juodkazienė.

Vištienos marinatui itin tinka jogurtas, sojos padažas, česnakas, taip pat įvairūs prieskoniai – ciberžolė, čiobrelis, saldžioji paprika, imbieras, rozmarinas, kalendra, įvairūs pipirai.

  1. Riebalai – būtini

 Kepant liesą mėsą būtina naudoti riebalus – jie suteikia jai minkštumo ir drėgnumo.

Pasak maisto žinovės, galima rinktis švelnaus skonio kokosų aliejų, ypač tinkantį gaminant rytietiškos virtuvės patiekalus ir suteikiantį ypatingą aromatą. Taip pat dažnai naudojamas aukštoje temperatūroje nedegantis lydytas sviestas (angl. ghee) ar tradicinis saulėgrąžų aliejus.

  1. Stebėkite laiką

„Iki“ maisto ekspertė pastebi, kad vienas pagrindinių patarimų – neperkepti vištienos. Kepimo laiką ir temperatūrą reikėtų stebėti tiek kepant keptuvėje, tiek orkaitėje.

„Ši mėsa ruošiama įvairiai. Vieni renkasi lėtą būdą – kepti apie 30–40 minučių žemesnėje, 160–180 laipsnių, temperatūroje orkaitėje. Kiti ją įkaitina iki 230 laipsnių ir užtenka vos 15 minučių. Šis variantas labiau tinka mėgstantiems apskrudusią vištieną, tačiau abu metodai padeda išsaugoti jos sultingumą. Papildomai dar galite  uždengti kepimo popieriumi – jis apsaugos mėsą nuo išdžiūvimo“, – sako maisto ekspertė.

Nepriklausomai nuo pasirinkto metodo, suprasti, ar vištiena jau iškepė, galite patikrinę vidinę jos temperatūrą – ji turėtų siekti bent 75 laipsnius.

  1. Leiskite atvėsti

 Pagaminus, maisto žinovė pataria neskubėti iškart skanauti – leiskite patiekalui šiek tiek atvėsti.

„Jei imsite iškart pjaustyti, mėsos sultys tuoj pat išbėgs ir ji išsausės. Geriau palikite atvėsti kambario temperatūroje keletą minučių. Vištiena tikrai neatšals, tačiau spės susigrąžinti drėgmę, prarastą kepimo metu. Tokia ji tikrai bus gardesnė“, – tikina V. Juodkazienė.

 

DalintisDalintis

Panašios naujienos

Lietuvių dizainerės pripažinimas Japonijoje – sukurtos geriausios gidų aprangos
Įdomu

Lietuvių dizainerės pripažinimas Japonijoje – sukurtos geriausios gidų aprangos

2025-10-13
Vairavimo baimė: kas ją sukelia ir kaip su ja susitvarkyti?
Gyvenimas

Miego svarba: penktadalis sunkių eismo įvykių – dėl mieguistumo ir nekokybiško poilsio

2025-10-13
Gyvenimas

Konservuoti, fermentuoti, šaldyti: kaip išsaugoti vitaminus ir pasirūpinti sveikata rudenį

2025-10-13
Šuo
Aplinka

Nuo „puppuccino“ iki gimtadienio tortų: kur slypi balansas tarp naujų tendencijų ir šuns gerovės?

2025-10-09
Vaistinėlė prieš gimdymą: ką svarbu turėti mamai ir naujagimiui pirmosioms savaitėms
Gyvenimas

Vaistinėlė prieš gimdymą: ką svarbu turėti mamai ir naujagimiui pirmosioms savaitėms

2025-10-08
Vienatvė ryšio amžiuje: tyrimai atskleidžia, kas gali padėti vyresniems šeimos nariams
Gyvenimas

Vienatvė ryšio amžiuje: tyrimai atskleidžia, kas gali padėti vyresniems šeimos nariams

2025-10-07

Skaitoma

Mangai

Ką reikėtų žinoti apie džiovintus mangus?

2022-01-25
Šuo

Nuo „puppuccino“ iki gimtadienio tortų: kur slypi balansas tarp naujų tendencijų ir šuns gerovės?

2025-10-09
Stogai

Oro tarša šildymo sezono metu – ką svarbu žinoti?

2025-10-09
Žemačiai Alytuje atsidarė laimėjimų sąskaitą

Žemačiai Alytuje atsidarė laimėjimų sąskaitą

2025-10-09
Vienatvė ryšio amžiuje: tyrimai atskleidžia, kas gali padėti vyresniems šeimos nariams

Vienatvė ryšio amžiuje: tyrimai atskleidžia, kas gali padėti vyresniems šeimos nariams

2025-10-07

Reklama

Proneta Proneta Proneta
Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Dainavos krašto naujienų portalas, skelbiantis Tau aktualias žinias ir įvykius.

Naujienos

Lietuvių dizainerės pripažinimas Japonijoje – sukurtos geriausios gidų aprangos

Lietuvių dizainerės pripažinimas Japonijoje – sukurtos geriausios gidų aprangos

2025-10-13
Vairavimo baimė: kas ją sukelia ir kaip su ja susitvarkyti?

Miego svarba: penktadalis sunkių eismo įvykių – dėl mieguistumo ir nekokybiško poilsio

2025-10-13

Skaitomiausia

Mangai

Ką reikėtų žinoti apie džiovintus mangus?

2022-01-25
Šuo

Nuo „puppuccino“ iki gimtadienio tortų: kur slypi balansas tarp naujų tendencijų ir šuns gerovės?

2025-10-09
  • Rašyti redakcijai
  • Privatumo politika
  • Reklama
  • Susisiekite

© Dainavos gidas

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika

© Dainavos gidas