Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuras vadovaujasi taisykle, jog ne kalbėti apie sveiką maistą reikia, o mokytis jį gaminti, todėl penktą kartą rajono gyventojus pakvietė į maisto gamybos varžytuves. Šįkart mitybos pasirinkimo ir gamybos aktualijas gaminant galėjo išbandyti Daugų krašto žmonės.
Dalyvių laukė kiek kitoks iššūkis nei ankstesniais metais – perprasti kitų tautų patiekalus, improvizuojant juos pritaikyti lietuviškam skoniui. Komandos leidosi į pažinimo kelionę ir patyrė atradimo jausmą gaminant gvakamolę, Benedikto kiaušinį, gaspačą, „Tarator“ sriubą ar sušius.
Po valandos ant kiekvienos komandos stalo puikavosi po „užsienietį“: iš tolo sodriu žalsvumu prikaustanti akį meksikietiškoji gvakamolė, temperamentingasis ispanų gaspačas ir puikiausias be lukšto virtas Benedikto kiaušinis, pareikalavęs nemažai kantrybės, tačiau sulaukęs aukščiausių įvertinimų.
Šįkart skaniausio patiekalo autorių titulą iškovojo trijų daugiškių komanda: Onutė Milaševičienė, Raimonda Šilalienė ir Vilija Sakalauskienė, kurių patiekalas įvertintas aukščiausiais balais.
Didžioji degustacija ir šiek tiek istorijos apie gamintų patiekalų ištakas baigė smagią ir kūrybingą maisto gamybos popietę, suteikusią naujų potyrių ir neišdildomų akimirkų kasdienėje veikloje.
„Nauji receptai puikiai tiks ir ant šventinio stalo“ – džiaugėsi viena iš gamybos eksperimentatorių, pasiryžusi šeimynykščius nustebinti ką tik atrastu ir kiek „sulietuvintu“ maisto deriniu.
Nemažai žmonių visdar mano, kad sveikas maistas negali būti skanus. Netiesa. Tereikia nebijoti eksperimentuoti, kliautis puikiais kitų šalių pavyzdžiais ir, žinoma, paskaninti savo gaminamus patiekalus žiupsneliu meilės.
Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro informacija