Dainavos gidas
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Alytus
  • Birštonas
  • Druskininkai
  • Lazdijai
  • Šalčininkai
  • Trakai
  • Varėna
Penktadienis, 27 birželio, 2025
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Dainavos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Patarimai kaip išsirinkti kepsninę ilgajam Joninių savaitgaliui

Patarimai kaip išsirinkti kepsninę ilgajam Joninių savaitgaliui

Redakcija
2016-06-23
Įdomu
Laikas: 3 min skaitymo
FacebookTwitter

Artėja Joninės – trumpiausia metų naktis, kurią daugelis leidžia su didele draugų kompanija prie laužo, iki kol pateka saulė. Didžiausias galvos skausmas – pasirūpinti, kad nieko netruktų prie vaišių stalo. Dažniausiai esant gamtoje maistas kepamas ant žarijų – šašlykai, kepsniai, žuvis, rūkytos dešrelės ar daržovių suktinukai. Jeigu kepsninė šią vasarą dar nebuvo panaudota, tai tam jau atėjo laikas, o jeigu jos neturite, gal vertėtų įsigyti? Didžiausios internetinės parduotuvės „Pigu.lt“ ekspertai pataria, kaip išsirinkti jums tinkančią kepsninę bei dalinasi greitais ir gardžiais receptais.

„Kepsninių sezonas prasideda iškart atšilus orams. Dažniausiai tai vyksta gegužės mėnesį, o didžiausi pardavimai pastebimi birželį. Manau, tam įtakos turi Joninės, kurios šiais metais bus švenčiamos per ilgąjį savaitgalį. Apyrankės nuo uodų, kelioniniai puodeliai, indeliai užkandžiams bei pirštinės griliui – vienos iš populiariausių vasaros sezono prekių. O prieš Jonines dar padaugėja ir miegmaišių, palapinių, lauko baldų bei bambuko deglų pardavimai. Džiugu, jog žmonės renkasi leisti laiką gamtoje, nepamiršdami pasirūpinti patogumu“, – teigia „Pigu.lt“  rinkodaros direktorė Giedrė Vilkė.

Svarbiausi klausimai, prieš perkant kepsninę

Pasak „Pigu.lt“ ekspertų, šiais metais kepsninės ypač populiarios – jų jau parduota net 68 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Tačiau daugelis prieš investuodami neapgalvoja pirkinio – neatsižvelgia ar kepsninę dažnai transportuos, ar maistą gamins mažai ar didelei draugų kompanijai.

Norint išsirinkti patį geriausią variantą, svarbu atsakyti į kelis klausimus. Kaip dažnai ruošiatės naudoti kepsninę? Tai svarbu sprendžiant, kiek norite investuoti – jeigu kepsninės reikės tik keletą kartų, tuomet geriausia pataupyti pinigus ir pasidairyti pigesnių variantų. Ar dažnai turite svečių? Jeigu nuolatos leidžiate laiką didelėse kompanijose, galbūt verta pirkti didesnę kepsninę? O jeigu patys dažnai lankote draugus arba mėgstate laiką leisti gamtoje, geriausias pasirinkimas – mobilioji kepsninė.

Kepsninių rūšys ir jų privalumai

Pati populiariausia – tradicinė „šašlykinė“. Tai visiems puikiai žinoma kepsninių rūšis, kuri yra patogi transportavimui, nes jos atraminės kojelės yra nuimamos. Dažniausiai jos būna didesnių išmatavimų, todėl puikiai tinka didelei žmonių grupei. Aukštesnes šašlykinės yra kūrenamos malkomis, žemesnės – anglimi.

Apvali kepsninė arba grilius – jas galima uždengti dangčiu bei yra patogios dėl ratukų. Netikėtai pasikeitus orui, šios rūšies kepsninę perkelti bus nesudėtinga. Dangčio dėka puikiai iškepsite net ir didelius mėsos kepsnius. Jos kūrenamos dujomis arba medžio anglimi.

Dujinė kepsninė – vienas iš patogiausių pasirinkimų, ypač taupantiems laiką bei mėgstantiems iškylauti gamtoje. Ji greitai įjungiama ir išjungiama, lengva reguliuoti temperatūrą. Beje, jos turėtojai gali pamiršti virtuvėje esančią viryklę – maistas, kepamas šioje kepsninėje, niekada nepridegs.

Vienkartinė kepsninė – jeigu vis dėlto nenorite investuoti pinigų ilgalaikėms kepsninėms, taip paruošto maisto norite labai retai ir nebent tik šeimos pietums – tai pats geriausias pasirinkimas. Iš karto su medžio anglimi parduodama kepsninė puikiai tinka leidžiant laiką gamtoje, o anglys joje ypač ilgai dega.

Keletas lengvų receptų, jeigu draugai jau pakeliui

Išsirinkus labiausiai jums tinkančią kepsninę, galėsite kasdien valgyti vis kitokius patiekalus. O kol ieškosite idėjų, mes pateikiame keletą greitų receptų kaip paruošti mėsą, kurie puikiai tiks, jeigu sulauksite netikėtų svečių ar būsite atsakingas už vaišių stalą per ilgąjį Joninių savaitgalį.

  • Sutarkuokite svogūną, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų, gerai išmaišykite ir įtrinkite mėsą (puikiai tiks vištiena).
  • Nulupkite šešias česnako skilteles, jas išspauskite ir pakepkite minutę-dvi karštame aliejuje. Nukelkite nuo ugnies ir sumaišykite su ruduoju cukrumi ir Provanso žolelėmis. Vištieną įtrinkite druska, pipirais ir padenkite česnakų ir cukraus mase. Iškepus patiekite su šviežiomis daržovėmis.
  • Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, pagardinkite prieskoniais, druska, pipirais, įtrinkite smulkintu česnaku, čiobreliu. Dubenyje sumaišykite majonezą, padažą su čili pipirais ir sudėkite vištieną.
  • Vištieną įtrinkite druska, pipirais, kmynais ir grūstu česnaku.
  • Į sviestą sukapokite prieskonines žoleles ir kiekvieną mėsos gabalėlį įtrinkite sviesto mišiniu.
DalintisDalintis

Panašios naujienos

Aš esu šaulys: žymūs Lietuvos žmonės dalijasi savo istorijomis
Gyvenimas

Aš esu šaulys: žymūs Lietuvos žmonės dalijasi savo istorijomis

2025-06-20
Ne tik duobės: ką vasarą dirba kelininkai?
Įdomu

Ne tik duobės: ką vasarą dirba kelininkai?

2025-06-18
Vietinis turizmas: lietuviai išlieka ištikimi savo šaliai, tačiau jaunimas formuoja naują kelionių kultūrą
Įdomu

Vietinis turizmas: lietuviai išlieka ištikimi savo šaliai, tačiau jaunimas formuoja naują kelionių kultūrą

2025-06-11
Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“
Įdomu

Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“

2025-05-23
Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų
Įdomu

Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų

2025-05-18
Lietuvių kūrėjai žengė į nišinę parfumeriją: kuria ne masėms, o ieškantiems išskirtinumo
Grožis

Lietuvių kūrėjai žengė į nišinę parfumeriją: kuria ne masėms, o ieškantiems išskirtinumo

2025-05-15

Skaitoma

Kodėl 10 metų automobilis – „saldžiausias“ pasirinkimas?

Kodėl 10 metų automobilis – „saldžiausias“ pasirinkimas?

2025-06-21
Kaip teisingai pajungti vandens siurblį?

Kaip teisingai pajungti vandens siurblį?

2020-08-18
Lankytinos vietos: Česukų kaimas

Lankytinos vietos: Česukų kaimas

2015-08-28
Joninių laužas suburs bendrai vakarienei: patarimai, kaip pigiai ir lengvai paruošti grilio patiekalus

Joninių laužas suburs bendrai vakarienei: patarimai, kaip pigiai ir lengvai paruošti grilio patiekalus

2025-06-21
papuošalai

Patarimai, kaip priderinti papuošalus prie kiekvienos aprangos

2022-09-02

Reklama

Proneta Proneta Proneta
Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Dainavos krašto naujienų portalas, skelbiantis Tau aktualias žinias ir įvykius.

Naujienos

Lietus

Peršalimas vasarą: vaistininkė pataria, kokių klaidų verčiau nedaryti

2025-06-26
Pradedami istoriniai Nemuno tyrimai: jungiasi ir plaukikė Rūta Meilutytė

Pradedami istoriniai Nemuno tyrimai: jungiasi ir plaukikė Rūta Meilutytė

2025-06-26

Skaitomiausia

Kodėl 10 metų automobilis – „saldžiausias“ pasirinkimas?

Kodėl 10 metų automobilis – „saldžiausias“ pasirinkimas?

2025-06-21
Kaip teisingai pajungti vandens siurblį?

Kaip teisingai pajungti vandens siurblį?

2020-08-18
  • Rašyti redakcijai
  • Privatumo politika
  • Reklama
  • Susisiekite

© Dainavos gidas

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika

© Dainavos gidas