Vilniuje įsikūręs restoranas „Meze“ jau subūrė lojalių klientų ratą bei toliau vilioja tarptautinės virtuvės mylėtojus, savo lankytojams garantuodamas aukščiausios kokybės patiekalus, ruošiamus vietoje, išskirtinai tik su alyvuogių aliejumi, pagal gilias turkiškas, graikiškas ir kitų Viduržemio regiono šalių tradicijas, bei jaukią šiltosios Bosforo pakrantės atmosferą. Visus restorano lankytojus, lyg į svečius užsukusius senus draugus, pasitinka nuoširdžios „Meze“ restorano komandos narių šypsenos, o apie visus su meile gamintus patiekalus pasakoja už restorano vairo plušantis patyręs graikų kilmės šefas Christosas Georgogiannopoulos. Christosas yra ne tik baigęs vieną geriausių kulinarijos mokyklų Atėnuose „Le Monde“, jis taip pat patirties sėmėsi nacionaliniu apdovanojimu įvertintame restorane prabangiame „St.George Lycabettus Boutique“ viešbutyje, dirbamas petys į petį su garsiu Graikijos šefu Vasilio Milioso. Pasak Christoso, turkų ir graikų virtuves vienija daug panašių kulinarinių tradicijų, o svarbiausias panašumas – pripažinta kaip viena sveikiausių ir geriausiai pasaulyje subalansuotų Viduržemio jūros regiono virtuvė. Restorano įkūrėjai teigia įmynę kokybiško gyvenimo paslaptį, jiems tai – kokybiškas maistas ir gėrimai bei kokybiškas laiko praleidimas. „Meze“ restorane griežtai laikomasi itin šviežio maisto standartų bei tuo pačiu stengiamasi kuo ryškiau perteikti šiltųjų kraštų virtuvės tradicijas, skonius. Tokie iššūkiai restorano komandai įveikiami dėka per daugiau nei dešimtmetį nusistovėjusių, greitų ir patikimų maisto tiekimo kanalų –importuojama didžioji dauguma tradicinių produktų: jogurtas, aliejai, prieskoniai, o restorano šefas, derindamas šviežius vietinius produktus tokius kaip mėsa, žuvis ar daržovės, atsakingai tobulina receptus, tam kad pagal juos pagaminti patiekalai atskleistų visą pikantišką, spalvingą bei kiek įmanoma autentišką Viduržemio virtuvės skonių spektrą. Restorano šefas Christosas pasakojo: „kadangi Viduržemio jūros virtuvėje didžioji dauguma patiekalams gaminti reikalingų ingredientų yra užauginami to regiono gamtos, siekiant ypatingo produktų šviežumo ir patiekalų kokybės, mūsų valgiaraščiui būdingas sezoniškumas. Tarkime, vidury žiemos nesiūlysime šviežių daržovių salotų, tačiau mielai pavaišinsime šildančia lęšių sriuba“. Restorano pavadinimas „Meze“ graikų ir turkų kalbomis reiškia užkandžius, kurie pateikiami prieš pradedant valgyti sukelti apetitui, sužadinti skonio receptoriams. Tarp jų gali būti lengvi ir pikantiški jogurtinis „tzatziki“, humusas, baklažanų užtepėlė „Babaganuš“, pupelės, vaisiai, duona, žuvis, sūris, kita. Didelė patiekalų gausa gali stebinti, tačiau Turkijoje, Graikijoje bei kitose Viduržemio regiono šalyje valgymas yra labai svarbus ir ilgai trunkantis procesas, kurio metu stalas visuomet būna nuolat nukrautas įvairiais karštais ir šiltais patiekalais, kol prie jo sėdintieji maloniai bendrauja, juokauja ar net aptaria svarbius verslo reikalus.
Ne tik maistas restorane „Maze“ atspindi Bosforo pakrantės dvasią – tik atvykusius lankytojus pasitinka įžymiojo Kiz Kulesi, arba Mergelės bokšto panoraminė nuotrauka bei interaktyvūs gražiausi Turkijos vaizdai, iš garso kolonėlių sklinda nacionalinių instrumentų garsai bei yra organizuojami gyvos turkiškos muzikos vakarai, valgiai ir gėrimai yra pateikiami tradiciniuose induose. Svarbiausia, žinoma, tikros viešnagės Viduržemio pakrantėje atmosferą kuria bendravimas su restorano komanda, kuri ne tik stengiasi lankytojams kaskart sukurti ir pateikti kuo įsimintinesnes tradicinių patiekalų skonių gamas, bet ir mielai pasakoja apie jų kilmės istoriją, tradicijas, kultūrą.
Restorano „Meze” informacija
Trerra erp: tiekimo valdymas