Dainavos gidas
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Alytus
  • Birštonas
  • Druskininkai
  • Lazdijai
  • Šalčininkai
  • Trakai
  • Varėna
Trečiadienis, 17 gruodžio, 2025
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Dainavos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Įdomu » SKONIŲ KELIONĖ Į ŠILTĄJĄ BOSFORO PAKRANTĘ (RESTORANE MEZE)

SKONIŲ KELIONĖ Į ŠILTĄJĄ BOSFORO PAKRANTĘ (RESTORANE MEZE)

Dainavos gidas
2017-08-27
Įdomu
Laikas: 2 min skaitymo
FacebookTwitter

Vilniuje įsikūręs restoranas „Meze“ jau subūrė lojalių klientų ratą bei toliau vilioja tarptautinės virtuvės mylėtojus, savo lankytojams garantuodamas aukščiausios kokybės patiekalus, ruošiamus vietoje, išskirtinai tik su alyvuogių aliejumi, pagal gilias turkiškas, graikiškas ir kitų Viduržemio regiono šalių tradicijas, bei jaukią šiltosios Bosforo pakrantės atmosferą. Visus restorano lankytojus, lyg į svečius užsukusius senus draugus, pasitinka nuoširdžios „Meze“ restorano komandos narių šypsenos, o apie visus su meile gamintus patiekalus pasakoja už restorano vairo plušantis patyręs graikų kilmės šefas Christosas Georgogiannopoulos. Christosas yra ne tik baigęs vieną geriausių kulinarijos mokyklų Atėnuose „Le Monde“, jis taip pat patirties sėmėsi nacionaliniu apdovanojimu įvertintame restorane prabangiame „St.George Lycabettus Boutique“ viešbutyje, dirbamas petys į petį su garsiu Graikijos šefu Vasilio Milioso. Pasak Christoso, turkų ir graikų virtuves vienija daug panašių kulinarinių tradicijų, o svarbiausias panašumas – pripažinta kaip viena sveikiausių ir geriausiai pasaulyje subalansuotų Viduržemio jūros regiono virtuvė. Restorano įkūrėjai teigia įmynę kokybiško gyvenimo paslaptį, jiems tai – kokybiškas maistas ir gėrimai bei kokybiškas laiko praleidimas. „Meze“ restorane griežtai laikomasi itin šviežio maisto standartų bei tuo pačiu stengiamasi kuo ryškiau perteikti šiltųjų kraštų virtuvės tradicijas, skonius. Tokie iššūkiai restorano komandai įveikiami dėka per daugiau nei dešimtmetį nusistovėjusių, greitų ir patikimų maisto tiekimo kanalų –importuojama didžioji dauguma tradicinių produktų: jogurtas, aliejai, prieskoniai, o restorano šefas, derindamas šviežius vietinius produktus tokius kaip mėsa, žuvis ar daržovės, atsakingai tobulina receptus, tam kad pagal juos pagaminti patiekalai atskleistų visą pikantišką, spalvingą bei kiek įmanoma autentišką Viduržemio virtuvės skonių spektrą. Restorano šefas Christosas pasakojo: „kadangi Viduržemio jūros virtuvėje didžioji dauguma patiekalams gaminti reikalingų ingredientų yra užauginami to regiono gamtos, siekiant ypatingo produktų šviežumo ir patiekalų kokybės, mūsų valgiaraščiui būdingas sezoniškumas. Tarkime, vidury žiemos nesiūlysime šviežių daržovių salotų, tačiau mielai pavaišinsime šildančia lęšių sriuba“.  Restorano pavadinimas „Meze“ graikų ir turkų kalbomis reiškia užkandžius, kurie pateikiami prieš pradedant valgyti sukelti apetitui, sužadinti skonio receptoriams. Tarp jų gali būti lengvi ir pikantiški jogurtinis „tzatziki“, humusas, baklažanų užtepėlė „Babaganuš“, pupelės, vaisiai, duona, žuvis, sūris, kita. Didelė patiekalų gausa gali stebinti, tačiau Turkijoje, Graikijoje bei kitose Viduržemio regiono šalyje valgymas yra labai svarbus ir ilgai trunkantis procesas, kurio metu stalas visuomet būna nuolat nukrautas įvairiais karštais ir šiltais patiekalais, kol prie jo sėdintieji maloniai bendrauja, juokauja ar net aptaria svarbius verslo reikalus.

Ne tik maistas restorane „Maze“ atspindi Bosforo pakrantės dvasią – tik atvykusius lankytojus pasitinka įžymiojo Kiz Kulesi, arba Mergelės bokšto panoraminė nuotrauka bei interaktyvūs gražiausi Turkijos vaizdai, iš garso kolonėlių sklinda nacionalinių instrumentų garsai bei yra organizuojami gyvos turkiškos muzikos vakarai, valgiai ir gėrimai yra pateikiami tradiciniuose induose. Svarbiausia, žinoma, tikros viešnagės Viduržemio pakrantėje atmosferą kuria bendravimas su restorano komanda, kuri ne tik stengiasi lankytojams kaskart sukurti ir pateikti kuo įsimintinesnes tradicinių patiekalų skonių gamas, bet ir mielai pasakoja apie jų kilmės istoriją, tradicijas, kultūrą.

Restorano „Meze” informacija 

Trerra erp: tiekimo valdymas

DalintisDalintis

Panašios naujienos

Prabangūs Naujieji metai Dubajuje, jūs galite tai patirti
Įdomu

Prabangūs Naujieji metai Dubajuje, jūs galite tai patirti

2025-12-16
„Michelin“ pelnęs šefas T. Eidukevičius atskleidė savo firminį kalėdinį desertą
Įdomu

„Michelin“ pelnęs šefas T. Eidukevičius atskleidė savo firminį kalėdinį desertą

2025-12-12
Šaulių priesaika
Aktualijos

Apsisprendę tapti šauliais: sukauptą patirtį galime panaudoti Tėvynės labui

2025-11-26
Paaiškino, kodėl „viral“ turinys traukia it magnetas: veikia stipriau, nei manome
Įdomu

Paaiškino, kodėl „viral“ turinys traukia it magnetas: veikia stipriau, nei manome

2025-11-24
Atskleistos 2025 m. kalėdų dekoro tendencijos: madoje išlieka kaspinai, dekoruokite ir veidrodžiais
Gyvenimas

Atskleistos 2025 m. kalėdų dekoro tendencijos: madoje išlieka kaspinai, dekoruokite ir veidrodžiais

2025-11-20
Kaip išsirinkti termo puodelį automobiliui?
Įdomu

Kaip išsirinkti termo puodelį automobiliui?

2025-11-13

Skaitoma

papuošalai

Patarimai, kaip priderinti papuošalus prie kiekvienos aprangos

2022-09-02
Vėjo varpeliai: istorija, simbolika ir nauda

Vėjo varpeliai: istorija, simbolika ir nauda

2024-09-25
Juodieji išpardavimai: dauguma sakė nieko nepirks, bet išleido trečdaliu daugiau nei pernai

Juodieji išpardavimai: dauguma sakė nieko nepirks, bet išleido trečdaliu daugiau nei pernai

2025-12-13
„Michelin“ pelnęs šefas T. Eidukevičius atskleidė savo firminį kalėdinį desertą

„Michelin“ pelnęs šefas T. Eidukevičius atskleidė savo firminį kalėdinį desertą

2025-12-12
Tyrimas: nesulaukus eilės pas gydytoją 4 iš 10 gyventojų yra pablogėjusi sveikata

Tyrimas: nesulaukus eilės pas gydytoją 4 iš 10 gyventojų yra pablogėjusi sveikata

2025-12-11

Reklama

Proneta Proneta Proneta
Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Dainavos krašto naujienų portalas, skelbiantis Tau aktualias žinias ir įvykius.

Naujienos

8 kg aukso ir virš milijono eurų – krūva įtariamųjų Žemės ūkio ministerijoje

8 kg aukso ir virš milijono eurų – krūva įtariamųjų Žemės ūkio ministerijoje

2025-12-17
Prabangūs Naujieji metai Dubajuje, jūs galite tai patirti

Prabangūs Naujieji metai Dubajuje, jūs galite tai patirti

2025-12-16

Skaitomiausia

papuošalai

Patarimai, kaip priderinti papuošalus prie kiekvienos aprangos

2022-09-02
Vėjo varpeliai: istorija, simbolika ir nauda

Vėjo varpeliai: istorija, simbolika ir nauda

2024-09-25
  • Rašyti redakcijai
  • Privatumo politika
  • Reklama
  • Susisiekite

© Dainavos gidas

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika

© Dainavos gidas