Dainavos gidas
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Alytus
  • Birštonas
  • Druskininkai
  • Lazdijai
  • Šalčininkai
  • Trakai
  • Varėna
Trečiadienis, 5 lapkričio, 2025
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Dainavos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Laisvalaikis » Skonis – lyg mamma mia! „Running Vita“ pataria, kaip į savo virtuvę lengvai įnešti dalį Italijos

Skonis – lyg mamma mia! „Running Vita“ pataria, kaip į savo virtuvę lengvai įnešti dalį Italijos

Paulius Liškauskas
2025-06-22
Laisvalaikis, Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
FacebookTwitter

Išvaizdūs, vasariški ir itin skanūs patiekalai – vos per 15 minučių. Užteks pasitelkti makaronus ir skoniais nusikelsite į saulėtąją Pietų Europą. Lietuviškame prekybos tinkle „Maxima“ vykstant teminiam pirkėjų itin pamėgtam Italijos mėnesiui, šiuo metu tai daryti – itin paprasta. Idėjomis, kas galėtų nugulti ant vasariško pietų ar vakarienės stalo, įkvėpto itališkais skoniais, dalinasi tinklaraščio „Running Vita“ autorė Vita Marija Murėnaitė.

„Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė akcentuoja, kad eksperimentuoti virtuvėje ir išmėginti į Italiją nukeliančius skonius dabar – idealus metas. O lengviausias būdas tai padaryti – naudojant makaronus: ilgesnius spaghetti, tagliatelle ar trumpesnius penne, fusilli. „Pastebime, kad pirkėjų krepšeliuose atsiduria įvairiausi makaronai ir jų naujovės. Ši tendencija itin išryškėja kasmet rengiamo teminio Italijos mėnesio metu, kai parduotuvių lentynose atsiduria praplėstas makaronų asortimentas. Pirkėjams svarbu ir tai, kad dalis jų jau iškart pagardinta įvairiais skoniais, pavyzdžiui, trumais, pomidorais, špinatais“, – pasakoja I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Padažai – ir su pistacijomis

„Maximos“ atstovė taip pat pabrėžia, kad leistis į kulinarinę kelionę po Pietų Europos širdimi tituluojamą Italiją pirkėjai turi galimybę paįvairindami patiekalus ir išskirtiniais padažais, sūriais bei prieskoniais. Vieni pirkėjų mėgstamiausių – įvairiausių skonių pesto padažai: klasikinis, su citrinomis, rikotos sūriu, aitriosiomis paprikomis, gražgarstėmis ir net pistacijomis.

„Išskirtinį skonį palyginti greitai paruošiamiems makaronų patiekalams gali suteikti ir itališkos pomidorų tyrės, ypač grynas alyvuogių aliejus, trumų ar grybų padažai. Pirkėjai taip pat pamėgo sūrio padažą bei įvairaus brandinimo parmidžaną, patiekalus paįvairina burata, buivolių mocarela, rikota, maskarponės sūriu“, – teigia I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Makaronai su kiaulienos pažande

Reikės:

  • 130 g ilgų makaronų;
  • 100 g guanciale (vytintos kiaulienos pažandės);
  • 2 v. š. baklažanų ir pomidorų užtepėlės;
  • saujos šviežio baziliko;
  • saujos tarkuoto parmidžano.

Gaminimas. Išvirkite ir nusunkite makaronus. Pakepinkite kiaulienos pažandę, kol ši apskrus. Įdėkite bazilikus, užtepėlę ir išvirtus makaronus. Viską dar kelias minutes maišydami pakepkite ir patiekite ant stalo. Nepamirškite gausiai apibarstyti tarkuotu parmidžanu ir papuošti baziliko lapais.

Makaronai su naminiu pomidorų padažu

Reikės:

  • 130 g ilgų makaronų;
  • 5 vnt. didesnių labai gerai prinokusių pomidorų;
  • 3 vnt. skiltelių česnako;
  • 1 v. š. aliejaus kepimui;
  • druskos ir pipirų (pagal skonį);
  • saujos šviežio baziliko;
  • saujos tarkuoto parmidžano.

Gaminimas. Supjaustykite česnako skilteles ir meskite į puodą su įkaitintu aliejumi. Kepkite apie 2 minutes, kol česnakas gražiai pagels. Į puodą suberkite susmulkintus pomidorus ir virkite ant vidutinės ugnies apie 40 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Kol pomidorai tampa vientisa mase, kitame puode išvirkite makaronus al dente.

Išvirtus pomidorus perkelkite į didesnį puodą, sudėkite susmulkintus bazilikus ir išvirtus makaronus. Viską gerai sumaišykite ir pakaitinkite dar apie minutę, kol makaronai tobulai išvirs. Baigiant gaminti į patiekalą įberkite saują tarkuoto parmidžano.

DalintisDalintis

Panašios naujienos

Britiškas sūris, užkariavęs lietuvių virtuves: 2 paprasti receptai su čederiu
Receptai

Britiškas sūris, užkariavęs lietuvių virtuves: 2 paprasti receptai su čederiu

2025-11-04
Paskutinės minutės idėjos Helovinui: sukurkite šiurpią atmosferą ir pasilepinkite skanėstais
Laisvalaikis

Paskutinės minutės idėjos Helovinui: sukurkite šiurpią atmosferą ir pasilepinkite skanėstais

2025-10-31
Dzūkijos miško gilumoje – 7,5 mln. investicijos. Duris atveria nauja lėto poilsio, SPA ir išskirtinių maisto patirčių vieta
Laisvalaikis

Dzūkijos miško gilumoje – 7,5 mln. investicijos. Duris atveria nauja lėto poilsio, SPA ir išskirtinių maisto patirčių vieta

2025-10-27
Receptai

Šio rudens derinys – moliūgas ir makaronai: 2 receptai, kurie bus suteiks komfortą

2025-10-22
Granatų sezonas: kaip išsaugoti rudens gausą – receptai Ir patarimai, leidžiantys sutaupyti
Receptai

Granatų sezonas: kaip išsaugoti rudens gausą – receptai Ir patarimai, leidžiantys sutaupyti

2025-10-21
Laisvalaikis
Aktualijos

Skaitmeninė Dzūkija

2025-10-14

Skaitoma

architektą išsirinkti

Kaip išsirinkti gerą architektą?

2022-10-07
Mangai

Ką reikėtų žinoti apie džiovintus mangus?

2022-01-25
Kaip pasirūpinti odos sveikata patiriant šlapimo nelaikymą

Kaip pasirūpinti odos sveikata patiriant šlapimo nelaikymą

2025-11-05
Automobilis

Vėl metas keisti padangas: kokias klaidas dažniausiai daro vairuotojai

2025-11-03
Būkite kantrūs – Vėlinių savaitgalį kelyje bus ir ypač retai vairuojantys

Būkite kantrūs – Vėlinių savaitgalį kelyje bus ir ypač retai vairuojantys

2025-10-30

Reklama

Proneta Proneta Proneta
Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Dainavos krašto naujienų portalas, skelbiantis Tau aktualias žinias ir įvykius.

Naujienos

Kaip pasirūpinti odos sveikata patiriant šlapimo nelaikymą

Kaip pasirūpinti odos sveikata patiriant šlapimo nelaikymą

2025-11-05
Pasiruoškite, netrukus „Facebook“ užtvindys DI generuotas turinys

Pasiruoškite, netrukus „Facebook“ užtvindys DI generuotas turinys

2025-11-05

Skaitomiausia

architektą išsirinkti

Kaip išsirinkti gerą architektą?

2022-10-07
Mangai

Ką reikėtų žinoti apie džiovintus mangus?

2022-01-25
  • Rašyti redakcijai
  • Privatumo politika
  • Reklama
  • Susisiekite

© Dainavos gidas

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika

© Dainavos gidas