Dainavos gidas
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Alytus
  • Birštonas
  • Druskininkai
  • Lazdijai
  • Šalčininkai
  • Trakai
  • Varėna
Sekmadienis, 22 birželio, 2025
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Dainavos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Skonis – lyg mamma mia! „Running Vita“ pataria, kaip į savo virtuvę lengvai įnešti dalį Italijos

Skonis – lyg mamma mia! „Running Vita“ pataria, kaip į savo virtuvę lengvai įnešti dalį Italijos

Paulius Liškauskas
2025-06-22
Laisvalaikis, Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
FacebookTwitter

Išvaizdūs, vasariški ir itin skanūs patiekalai – vos per 15 minučių. Užteks pasitelkti makaronus ir skoniais nusikelsite į saulėtąją Pietų Europą. Lietuviškame prekybos tinkle „Maxima“ vykstant teminiam pirkėjų itin pamėgtam Italijos mėnesiui, šiuo metu tai daryti – itin paprasta. Idėjomis, kas galėtų nugulti ant vasariško pietų ar vakarienės stalo, įkvėpto itališkais skoniais, dalinasi tinklaraščio „Running Vita“ autorė Vita Marija Murėnaitė.

„Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė akcentuoja, kad eksperimentuoti virtuvėje ir išmėginti į Italiją nukeliančius skonius dabar – idealus metas. O lengviausias būdas tai padaryti – naudojant makaronus: ilgesnius spaghetti, tagliatelle ar trumpesnius penne, fusilli. „Pastebime, kad pirkėjų krepšeliuose atsiduria įvairiausi makaronai ir jų naujovės. Ši tendencija itin išryškėja kasmet rengiamo teminio Italijos mėnesio metu, kai parduotuvių lentynose atsiduria praplėstas makaronų asortimentas. Pirkėjams svarbu ir tai, kad dalis jų jau iškart pagardinta įvairiais skoniais, pavyzdžiui, trumais, pomidorais, špinatais“, – pasakoja I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Padažai – ir su pistacijomis

„Maximos“ atstovė taip pat pabrėžia, kad leistis į kulinarinę kelionę po Pietų Europos širdimi tituluojamą Italiją pirkėjai turi galimybę paįvairindami patiekalus ir išskirtiniais padažais, sūriais bei prieskoniais. Vieni pirkėjų mėgstamiausių – įvairiausių skonių pesto padažai: klasikinis, su citrinomis, rikotos sūriu, aitriosiomis paprikomis, gražgarstėmis ir net pistacijomis.

„Išskirtinį skonį palyginti greitai paruošiamiems makaronų patiekalams gali suteikti ir itališkos pomidorų tyrės, ypač grynas alyvuogių aliejus, trumų ar grybų padažai. Pirkėjai taip pat pamėgo sūrio padažą bei įvairaus brandinimo parmidžaną, patiekalus paįvairina burata, buivolių mocarela, rikota, maskarponės sūriu“, – teigia I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Makaronai su kiaulienos pažande

Reikės:

  • 130 g ilgų makaronų;
  • 100 g guanciale (vytintos kiaulienos pažandės);
  • 2 v. š. baklažanų ir pomidorų užtepėlės;
  • saujos šviežio baziliko;
  • saujos tarkuoto parmidžano.

Gaminimas. Išvirkite ir nusunkite makaronus. Pakepinkite kiaulienos pažandę, kol ši apskrus. Įdėkite bazilikus, užtepėlę ir išvirtus makaronus. Viską dar kelias minutes maišydami pakepkite ir patiekite ant stalo. Nepamirškite gausiai apibarstyti tarkuotu parmidžanu ir papuošti baziliko lapais.

Makaronai su naminiu pomidorų padažu

Reikės:

  • 130 g ilgų makaronų;
  • 5 vnt. didesnių labai gerai prinokusių pomidorų;
  • 3 vnt. skiltelių česnako;
  • 1 v. š. aliejaus kepimui;
  • druskos ir pipirų (pagal skonį);
  • saujos šviežio baziliko;
  • saujos tarkuoto parmidžano.

Gaminimas. Supjaustykite česnako skilteles ir meskite į puodą su įkaitintu aliejumi. Kepkite apie 2 minutes, kol česnakas gražiai pagels. Į puodą suberkite susmulkintus pomidorus ir virkite ant vidutinės ugnies apie 40 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Kol pomidorai tampa vientisa mase, kitame puode išvirkite makaronus al dente.

Išvirtus pomidorus perkelkite į didesnį puodą, sudėkite susmulkintus bazilikus ir išvirtus makaronus. Viską gerai sumaišykite ir pakaitinkite dar apie minutę, kol makaronai tobulai išvirs. Baigiant gaminti į patiekalą įberkite saują tarkuoto parmidžano.

DalintisDalintis

Panašios naujienos

Joninių laužas suburs bendrai vakarienei: patarimai, kaip pigiai ir lengvai paruošti grilio patiekalus
Receptai

Joninių laužas suburs bendrai vakarienei: patarimai, kaip pigiai ir lengvai paruošti grilio patiekalus

2025-06-21
Kurortas – savame kieme: 11 daiktų, kurie neatpažįstamai pakeis kiekvieną lauko erdvę
Laisvalaikis

Kurortas – savame kieme: 11 daiktų, kurie neatpažįstamai pakeis kiekvieną lauko erdvę

2025-06-19
Į gamtą šiltą vasaros dieną: restorano šefė Goda Juknaitė dalijasi pigiais receptais, kurie pavyks iš pirmo karto
Laisvalaikis

Į gamtą šiltą vasaros dieną: restorano šefė Goda Juknaitė dalijasi pigiais receptais, kurie pavyks iš pirmo karto

2025-06-18
Meškeriojimas neatsiejama vasaros atostogų prie vandens dalis
Gyvenimas

Meškeriojimas neatsiejama vasaros atostogų prie vandens dalis

2025-06-18
Uogos ne tik desertams – paragavę originalių salotų, jas gaminsite kas savaitę
Receptai

Uogos ne tik desertams – paragavę originalių salotų, jas gaminsite kas savaitę

2025-06-14
Plaukimo baidarėmis sezono pradžia: entuziastų daug, tačiau saugumo taisyklių dar reikia pasimokyti
Laisvalaikis

Plaukimo baidarėmis sezono pradžia: entuziastų daug, tačiau saugumo taisyklių dar reikia pasimokyti

2025-06-12

Skaitoma

Lietuvos latviai didžiuojasi savo šaknimis

Lietuvos latviai didžiuojasi savo šaknimis

2015-11-13
Lankytinos vietos: Česukų kaimas

Lankytinos vietos: Česukų kaimas

2015-08-28
Meškeriojimas neatsiejama vasaros atostogų prie vandens dalis

Meškeriojimas neatsiejama vasaros atostogų prie vandens dalis

2025-06-18
Druskininkuose pristatyti strateginiai projektai stiprina Lietuvos ir Lenkijos ryšius

Druskininkuose pristatyti strateginiai projektai stiprina Lietuvos ir Lenkijos ryšius

2025-06-18
Išmokos vaikams nuo 2025 m.: kas priklauso?

Išmokos vaikams nuo 2025 m.: kas priklauso?

2025-01-07

Reklama

Proneta Proneta Proneta
Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Dainavos krašto naujienų portalas, skelbiantis Tau aktualias žinias ir įvykius.

Naujienos

Skonis – lyg mamma mia! „Running Vita“ pataria, kaip į savo virtuvę lengvai įnešti dalį Italijos

Skonis – lyg mamma mia! „Running Vita“ pataria, kaip į savo virtuvę lengvai įnešti dalį Italijos

2025-06-22
Joninių laužas suburs bendrai vakarienei: patarimai, kaip pigiai ir lengvai paruošti grilio patiekalus

Joninių laužas suburs bendrai vakarienei: patarimai, kaip pigiai ir lengvai paruošti grilio patiekalus

2025-06-21

Skaitomiausia

Lietuvos latviai didžiuojasi savo šaknimis

Lietuvos latviai didžiuojasi savo šaknimis

2015-11-13
Lankytinos vietos: Česukų kaimas

Lankytinos vietos: Česukų kaimas

2015-08-28
  • Rašyti redakcijai
  • Privatumo politika
  • Reklama
  • Susisiekite

© Dainavos gidas

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika

© Dainavos gidas