Dainavos gidas
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Alytus
  • Birštonas
  • Druskininkai
  • Lazdijai
  • Šalčininkai
  • Trakai
  • Varėna
Penktadienis, 31 spalio, 2025
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Dainavos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Naujienos » Paskutinės minutės idėjos Helovinui: sukurkite šiurpią atmosferą ir pasilepinkite skanėstais

Paskutinės minutės idėjos Helovinui: sukurkite šiurpią atmosferą ir pasilepinkite skanėstais

Paulius Liškauskas
2025-10-31
Laisvalaikis, Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
Helovinas / Pexels nuotr.

Helovinas / Pexels nuotr.

FacebookTwitter

Helovinas – šventė, kuri į mūsų kasdienybę įneša žaismingo šiurpulio, kūrybiškumo ir rudeniškos nuotaikos. Tačiau dažnas pripažįsta – pasiruošti jai neretai pritrūksta laiko. Net jei šventinis vakaras užklupo netikėtai, vos keli paprasti sprendimai leis sukurti įspūdingą atmosferą ir pasimėgauti gardžiais Helovino skanėstais.

Vis daugiau žmonių Heloviną pasitinka kūrybiškai – patys pasigamina dekoracijas, panaudoja tai, ką turi namuose, arba ieško taupių sprendimų. Tiesa, net ir be išankstinio planavimo ar skiriant vos kelias akimirkas, šiai šventei galima pasiruošti lengvai ir kūrybiškai.

Kūrybiškos idėjos šiurpiai atmosferai kurti

Net keli paprasti akcentai gali visiškai pakeisti namų atmosferą – užtenka prigesinti šviesas, uždegti kelias žvakes ir stalą papuošti tamsiu audiniu ar džiovintais lapais. Norint sukurti paslaptingą šviesos žaismą, verta išbandyti mažas lempučių girliandas – jas galima uždėti ant palangių, knygų lentynų ar įdėti į stiklainius. Tokie šviesos šaltiniai kuria jaukų, bet kartu šiurpulingą įspūdį, ypač jei pasirinksite oranžinius ar violetinius tonus.

Be to, net neišskaptuotas moliūgas gali tapti šventės puošmena – užtenka jį apvynioti juodu kaspinu, užrašyti juodu markeriu baisų užkeikimą ar nupiešti veiduką. O jei turite kelis skirtingo dydžio moliūgus, sudėkite juos kartu – tai taps puikia rudeniška kompozicija prie durų ar ant stalo.

Helovino nuotaiką stiprina ir kvapai – degančios moliūgų, cinamono ar vanilės kvapo žvakės akimirksniu sukuria jaukų, šiek tiek paslaptingą foną. Taip pat verta įsijungti ir teminį grojaraštį: nuo klasikinės „Monster Mash“ iki filmų „Hocus Pocus“ ar „Addams Family“ muzikos.

Jei norite dar šiurpesnės atmosferos, pasitelkite garsus – tylūs šnabždesiai, vilko staugimas ar grindų girgždėjimas akimirksniu sukurs įtampą ir žaismingą šiurpulį. Vakarą su draugais ar vaikais paįvairinkite „siaubo filmų maratonu“, trumpų baisių istorijų pasakojimu ar žaidimu, kuriame reikia atlikti drąsią užduotį tamsoje – tokie akcentai garantuoja įsimintiną Helovino vakarą.

Tiesa, Helovino šventei ne mažiau svarbus ir stalas – gardūs patiekalai ne tik papuoš stalą, bet ir suteiks šventei išskirtinio jaukumo. Net jei virtuvėje turite vos valandą, keli „Rimi“ siūlomi taupūs receptai padės sukurti įspūdingą šventės stalą.

Įdarytos paprikos

Įdarytos paprikos, Rimi nuotr.

Reikės:

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 400 g šviežios vištienos filė
  • 1 šaukštelio kumino
  • 1 šaukštelio česnakų granulių
  • 5 šaukštelių maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelio aitriosios paprikos
  • 1 šaukštelio druskos
  • 480 g konservuotų pomidorų
  • 3 vnt. saldžiosios paprikos
  • 100 g ryžių
  • 175 g tarkuoto sūrio
  • 250 g konservuotų pupelių (be skysčio)

Gaminimo eiga:

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Supjaustykite vištienos filė vidutinio dydžio gabalėliais ir kepkite keptuvėje 5 minutes su kuminu, česnakų granulėmis, aitriąja paprika, pipirais ir druska. Sudėkite konservuotus pomidorus. Troškinkite ant vidutinės temperatūros kol vištiena iškeps. Paruoškite paprikas: nupjaukite viršūnėlę taip, kad vėliau galėtumėte sudėti įdarą ir vėl uždengti. Išimkite sėklas. Išpjaustykite norimus ornamentus. Dideliame puode užvirkite vandenį. Paprikas sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 5 minutes, kol suminkštės. Išimkite iš vandens. Pagal instrukcijas ant pakuotės išvirkite ryžius. Dideliame inde sumaišykite įdarą: keptą vištieną, virtus ryžius, konservuotas pupeles ir didžiąją dalį tarkuoto sūrio. Paruoštą įdarą sudėkite į apvirtas paprikas, užbarstykite likusį tarkuotą sūrį, uždenkite paprikas viršūnėlėmis. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Pašaukite įdarytas paprikas ir kepkite 30 min. Mėgaukitės kol šiltos!

Moliūgų pyragas su žaliųjų citrinų glaistu

Moliūgų pyragas, Rimi nuotr.

Reikės:

  • Sviesto (skardai patepti)
  • 400 g moliūgų
  • 3 vnt. kiaušinių
  • 255 g cukraus
  • 250 ml rapsų aliejaus
  • 210 g kvietinių miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio muskatų riešutų
  • 2 šaukštelių malto cinamono

Žaliųjų citrinų glaistui reikės:

  • 1 vnt. žaliosios citrinos
  • 100 g kreminio sūrio
  • 50 g sviesto
  • 80 g cukraus pudros

Papuošimui:

  • Šokoladinių pabarstukų

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinkite iki 175°C. Sviestu ištepkite 24 cm skersmens formą. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir smulkiai sutarkuokite. Kiaušinius ir cukrų išplakite iki purios masės. Sudėkite tarkuotus moliūgus ir supilkite aliejų. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir prieskonius. Miltų mišinį įmaišykite į kiaušinių plakinį. Supilkite tešlą į formą. Pyragą kepkite apatinėje orkaitės dalyje apie 60 minučių, dantų krapštuku patikrinkite, ar pyragas iškepęs. Leiskite visiškai atvėsti ir išverskite pyragą ant lėkštės. Nuo žaliosios citrinos nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. Visus ingredientus, skirtus glaistui, išplakite iki vientisos, purios masės ir sudėkite į konditerinį maišelį. Papuoškite iš glaisto suformuodami „vaiduoklius”. Akims naudokite šokoladinius pabarstukus.

Žymos: DerliusHelovinas
DalintisDalintis

Panašios naujienos

Dzūkijos miško gilumoje – 7,5 mln. investicijos. Duris atveria nauja lėto poilsio, SPA ir išskirtinių maisto patirčių vieta
Laisvalaikis

Dzūkijos miško gilumoje – 7,5 mln. investicijos. Duris atveria nauja lėto poilsio, SPA ir išskirtinių maisto patirčių vieta

2025-10-27
Receptai

Šio rudens derinys – moliūgas ir makaronai: 2 receptai, kurie bus suteiks komfortą

2025-10-22
Granatų sezonas: kaip išsaugoti rudens gausą – receptai Ir patarimai, leidžiantys sutaupyti
Receptai

Granatų sezonas: kaip išsaugoti rudens gausą – receptai Ir patarimai, leidžiantys sutaupyti

2025-10-21
Laisvalaikis
Aktualijos

Skaitmeninė Dzūkija

2025-10-14
Kava, kaip dar jos neragavote: kodėl ji vis dažniau atsiduria ne tik puodelyje ir sriubos receptas
Laisvalaikis

Kava, kaip dar jos neragavote: kodėl ji vis dažniau atsiduria ne tik puodelyje ir sriubos receptas

2025-10-14
Lietuvių dizainerės pripažinimas Japonijoje – sukurtos geriausios gidų aprangos
Įdomu

Lietuvių dizainerės pripažinimas Japonijoje – sukurtos geriausios gidų aprangos

2025-10-13

Skaitoma

Koks yra geras ūkininkas pasak gyventojų ir pačių ūkininkų?

Ūkininkauti renkasi vis daugiau jaunų žmonių: paaiškino, kas lemia sėkmingą ūkio startą

2025-10-28
Mangai

Ką reikėtų žinoti apie džiovintus mangus?

2022-01-25
Lietuvių dizainerės pripažinimas Japonijoje – sukurtos geriausios gidų aprangos

Lietuvių dizainerės pripažinimas Japonijoje – sukurtos geriausios gidų aprangos

2025-10-13
Būkite kantrūs – Vėlinių savaitgalį kelyje bus ir ypač retai vairuojantys

Būkite kantrūs – Vėlinių savaitgalį kelyje bus ir ypač retai vairuojantys

2025-10-30
Agnė Kuzmickaitė sukūrė aprangą besirūpinantiems senjorais: orumo ir pokyčio ženklas

Agnė Kuzmickaitė sukūrė aprangą besirūpinantiems senjorais: orumo ir pokyčio ženklas

2025-10-28

Reklama

Proneta Proneta Proneta
Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Dainavos krašto naujienų portalas, skelbiantis Tau aktualias žinias ir įvykius.

Naujienos

Paskutinės minutės idėjos Helovinui: sukurkite šiurpią atmosferą ir pasilepinkite skanėstais

Paskutinės minutės idėjos Helovinui: sukurkite šiurpią atmosferą ir pasilepinkite skanėstais

2025-10-31
Pirmoji ponia D. Nausėdienė kviečia moteris pasirūpinti sveikata: laiku pasitikrinti – pasirinkti gyvenimą

Pirmoji ponia D. Nausėdienė kviečia moteris pasirūpinti sveikata: laiku pasitikrinti – pasirinkti gyvenimą

2025-10-31

Skaitomiausia

Koks yra geras ūkininkas pasak gyventojų ir pačių ūkininkų?

Ūkininkauti renkasi vis daugiau jaunų žmonių: paaiškino, kas lemia sėkmingą ūkio startą

2025-10-28
Mangai

Ką reikėtų žinoti apie džiovintus mangus?

2022-01-25
  • Rašyti redakcijai
  • Privatumo politika
  • Reklama
  • Susisiekite

© Dainavos gidas

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika

© Dainavos gidas