Dainavos gidas
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Alytus
  • Birštonas
  • Druskininkai
  • Lazdijai
  • Šalčininkai
  • Trakai
  • Varėna
Penktadienis, 3 spalio, 2025
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Dainavos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Paaiškėjo, kurie geriausi šefai atstovaus Lietuvai prestižiniame konkurse

Paaiškėjo, kurie geriausi šefai atstovaus Lietuvai prestižiniame konkurse

Paulius Liškauskas
2025-05-09
Įdomu, Laisvalaikis, Lietuvos naujienos
Laikas: 2 min skaitymo
FacebookTwitter

Lietuva žengė svarbų žingsnį į pasaulio gastronomijos žemėlapį – pirmą kartą surengta konferencija „Baltic Gastro Summit“, kurios metu paaiškėjo, kas gegužės 28-ąją kovos dėl teisės atstovauti Lietuvai prestižiniame „Bocuse d’Or“ konkurse. Garbė atiteko: restorano „DIA“ sous šefui Augustinui Bimbiriui-Butkui, „Amandus“ chef de partie Nikita Gerasimovui ir „Pink&Yellow“ šefui Gabrieliui Zajac.

Jiems įteikti šefų švarkai, simbolizuojantys ypatingą jų talentą, meistrystę ir aukštą pripažinimą gastronomijos bendruomenėje.

Konferencijoje dalyvavo daugiau nei 250 klausytojų iš Baltijos šalių ir 13 ryškiausių gastronomijos žvaigždžių.

 

1 4
- +

Daugiau nei tik gastronomijos konferencija

Šis istorinis renginys, anot ekonomikos ir inovacijų viceministrės Agilos Barzdienės, patvirtino gastronomijos svarbą Lietuvai: „Keliaudami ir atvykę į naują šalį, domimės ne tik ką norime pamatyti, bet ir pažinti šalį per maisto kultūrą. Todėl gastronomija yra ir vienas iš Lietuvos turizmo politikos prioritetų. Šiandien jau esame gastronomijos žemėlapyje, turime „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintų restoranų, o Lietuvoje dirbantys ir iš užsienio čia grįžę Lietuvos šefai dovanoja mums Lietuvos skonį – tad visa tai be galo svarbu skatinant turizmą mūsų šalyje“, – sako Agila Barzdienė.

„Baltic Gastro Summit“ tapo ne tik žinių ir įkvėpimo šaltiniu, bet ir tiltu tarp skirtingų kultūrų. Konferencijoje dalyvavo du ypatingi svečiai, pirmą kartą aplankę Lietuvą ir turintys lietuviškų šaknų: knygos „Flavorama“ autorė, mokslininkė Arielle Johnson bei Venesueloje gimęs suši šefas Walteris Sidoravičius. Abu jie buvo sužavėti šilto priėmimo ir aktyvios bendruomenės, išreikšdami norą ateityje sugrįžti ir geriau pažinti savo šaknis.

Renginio atmosferą ir svarbą pabrėžė ir iš Jungtinės Karalystės specialiai atvykęs „Mark’s club“ vyriausiasis šefas Tomas Lidakevičius: „Nuo pat pradžių man buvo akivaizdu, kad „Baltic Gastro Summit“ gimė iš meilės maistui, verslui ir žmogiškajam ryšiui. Stebint organizavimą ir atsidavimą, o vėliau patyrus šiltą sutikimą, akivaizdu, kiek daug pastangų įdėta. Dvi renginio dienos sujungė virtuvės šefus, verslininkus ir maisto entuziastus. Buvo įkvepianti patirtis klausytis pasaulio kulinarijos lyderių, besidalijančių savo patirtimi ir įžvalgomis – nuo „Michelin“ gido veikimo principų iki efektyvaus restorano valdymo ir prekės ženklo kūrimo. Labai tikiuosi, kad tokie renginiai taps tradicija, suteikdami galimybę dalintis patirtimi, mokytis vieniems iš kitų ir stiprinti mūsų bendruomenę.“

 

Rūtos Verseckaitės nuotr.

 

 

DalintisDalintis

Panašios naujienos

Miškas
Aktualijos

Dzūkijos jaunimas: nuo miškų takelių prie skaitmeninių mūšių laukų

2025-09-30
Karinės pratybos
Krašto apsauga

Atsparumo formulė Baltijos šalims: civilinė gynyba, ginklų prieinamumas ir karo tarnyba

2025-09-30
Fejerverkai
Aktualijos

Šventė be traumų: ką parodė šių metų incidentai, gaisrai ir teisėsauga

2025-09-26
Miško spalvomis nuspalvinta Varėna: įvyko tradicinė Grybų šventė 2025
Kultūra

Miško spalvomis nuspalvinta Varėna: įvyko tradicinė Grybų šventė 2025

2025-09-18
Atsitiktinumas ar strategija: kaip gimsta viral turinys?
Įdomu

Atsitiktinumas ar strategija: kaip gimsta viral turinys?

2025-09-10
Jau ir Lietuvoje – nauja „Bolt“ pavėžėjimo kategorija – „Moterys veža moteris“
Lietuvos naujienos

Jau ir Lietuvoje – nauja „Bolt“ pavėžėjimo kategorija – „Moterys veža moteris“

2025-09-10

Skaitoma

Mangai

Ką reikėtų žinoti apie džiovintus mangus?

2022-01-25
„Auksalio kupke“ įvairiausiomis spalvomis suspindėjo Varėnos krašto kūrėjų darbai

„Auksalio kupke“ įvairiausiomis spalvomis suspindėjo Varėnos krašto kūrėjų darbai

2016-03-09
Šildymas

Druskininkuose prasideda šildymo sezonas

2025-09-30
Karinės pratybos

Atsparumo formulė Baltijos šalims: civilinė gynyba, ginklų prieinamumas ir karo tarnyba

2025-09-30
Krepšinis

Dzūkijos sirgaliai: ar šis sezonas bus rekordinis mūsų klubams?

2025-09-28

Reklama

Proneta Proneta Proneta
Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Dainavos krašto naujienų portalas, skelbiantis Tau aktualias žinias ir įvykius.

Naujienos

Spalį šalies keliuose laukiantys reidai

Spalį šalies keliuose laukiantys reidai

2025-10-02
Rudeniški bulvių apkepo receptai, kuriuos pavyks pasigaminti kiekvienam

Rudeniški bulvių apkepo receptai, kuriuos pavyks pasigaminti kiekvienam

2025-10-01

Skaitomiausia

Mangai

Ką reikėtų žinoti apie džiovintus mangus?

2022-01-25
„Auksalio kupke“ įvairiausiomis spalvomis suspindėjo Varėnos krašto kūrėjų darbai

„Auksalio kupke“ įvairiausiomis spalvomis suspindėjo Varėnos krašto kūrėjų darbai

2016-03-09
  • Rašyti redakcijai
  • Privatumo politika
  • Reklama
  • Susisiekite

© Dainavos gidas

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika

© Dainavos gidas