Dainavos gidas
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Alytus
  • Birštonas
  • Druskininkai
  • Lazdijai
  • Šalčininkai
  • Trakai
  • Varėna
Penktadienis, 6 birželio, 2025
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Dainavos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Iškilmingi patiekalai šv. Kalėdų stalui

Iškilmingi patiekalai šv. Kalėdų stalui

Redakcija
2016-12-23
Gyvenimas
Laikas: 3 min skaitymo
FacebookTwitter

Jaukios ir šiltos Kalėdos – jau visai netrukus. Todėl prieš prasidedant didžiajam pasiruošimui mėsos tiekimo įmonė „Baltic Foods“ rekomenduoja šiais metais svečius pavaišinti net trimis gardžiais patiekalais: šventine įdaryta žąsimi, antimi su rūgščiais obuoliais ir salotomis su anties krūtinėle bei graikiniais riešutais. Kvieskite svečius ir savo artimuosius palepinkite dar neragautais receptais.

„Baltic Foods“ pataria išbandyti:

Šventinė įdaryta žąsis

antisJums reikės:

  • 1 vnt. žąsis
  • 800 g ryžiai
  • Razinos
  • Abrikosai
  • Džiovintos slyvos
  • Žąsies kepenėlės, skrandis, širdis
  • Druska
  • Juodieji malti pipirai
  • Prieskoninės žolelės

Gaminimas:

Žąsį nuplauti, nupjaustyti sparnų galiukus, ištrinti medumi (tiek vidų, tiek išorę), įtrinti prieskoniais, česnaku ir dėti į šaldytuvą pasimarinuoti (geriausiai parą ar dvi). Apvirti ryžius, atvėsinti, į juos suberti nuplikytas razinas, sudėti abrikosus, slyvas. Smulkiai supjaustyti skranduką, širdelę, kepenėles ir berti į ryžius. Įberti druskos, pipirų, paukštienos prieskonių, mėgiamų prieskoninių žolelių.

Viską gerai išmaišyti ir kimšti į žąsį (prikimšti ir pagurklį) ir gerai užsiūti (geriau storesniu siūlu). Žąsį įdėti į keptuvą, įpilti karšto vandens ir pašauti į karštą 200 laipsnių orkaitę, vėliau temperatūrą sumažinti iki 170-180 laipsnių.

Reikia nepamiršti žąsį vis apšlakstyti, apversti, jei prisirinko per daug riebalų – nusemti (kepimo metu galima kelis kartus pradurti paukščio odą tarp kūno ir šlaunelių, nes tai riebiausia žąsies vieta).

Kepimo laikas priklauso nuo žąsies dydžio ir amžiaus, galima patikrinti pradūrus storiausią vietą – jei išbėga skaidrus skystis, vadinasi iškepė.

Jei lieko įdaro, jį sudėtie į foliją ar kepimo rankovę, kartu įdėti kakliuką, sparnelių galiukus, įpilkite jau pradėjusios kepti žąsies riebalų ir dėti šalia žąsies kepti.

Kepta antis su rūgščiais obuoliais

gooseappleJums reikės:

  • 1,5 kg antis
  • 500 g rūgštesni obuoliai
  • 1 stiklinė grietinė
  • 100 g riešutai
  • pagal skonį druska
  • pagal skonį juodieji malti pipirai
  • pagal skonį raudonieji pipirai

Gaminimas:

Kepimui paruoštą antį nuplaukite ir išdžiovinkite. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir kepkite orkaitėje, kartkartėmis paliedami ją išsiskiriančiomis sultimis. Obuolius supjaustykite ketvirčiais ir išėmę antį iš orkaitės prikimškite jų į vidų. Toliau kepkite, laistydami pačios anties sultimis. Grietinę sumaišykite su smulkintais riešutais. Po pusantros valandos antį vėl išimkite iš orkaitės, ištepkite grietine su riešutais ir toliau kepkite iki galo. Papuoškite antį žalumynais ir pomidorų griežinėliais.

Salotos su kepta anties krūtinėle ir graikiniais riešutais

Jums reikės:

  • 200g keptos anties krūtinėlės;
  • 150g salotų (gražgarsčių ir špinatų);
  • gabalėlio šviežio agurko;
  • 30g graikinių riešutų;

Padažui:

  • š. alyvuogių aliejaus;
  • š. grūdėtųjų garstyčių;
  • š. raudonojo vyno acto;
  • š. citrinų sulčių;
  • š. medaus;
  • druskos, juodųjų pipirų;

Gaminimas:

Lėkštėje išdėliokite salotas, pusžiedžiais pjaustytą agurką, anties krūtinėlę – plonais griežinėliais. Ant viršaus užberkite sausoje keptuvėje paskrudintus ir smulkintus graikinius riešutus. Padažui išvardintus ingridientus išmaišykite dubenėlyje ir apipilkite salotas.

Skanaus!

Parengė: Austėja Matusaitė.

DalintisDalintis
Ankstesnė naujiena

Kalėdų vakarą Katedros aikštėje visus užburs 3D pasaka

Sekanti naujiena

Šv. Kalėdų proga sveikina Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė

Panašios naujienos

Ką daryti, jei jau nudegėte saulėje? Keletas gudrybių padės išvengti diskomforto
Gyvenimas

Ką daryti, jei jau nudegėte saulėje? Keletas gudrybių padės išvengti diskomforto

2025-06-05
Nematomos būsto remonto grėsmės: kaip išvengti nuostolių ir konfliktų su kaimynais?
Gyvenimas

Nematomos būsto remonto grėsmės: kaip išvengti nuostolių ir konfliktų su kaimynais?

2025-06-02
Vasariškas namų gaivumas: kaip palaikyti malonų kvapą kiekviename kambaryje?
Gyvenimas

Vasariškas namų gaivumas: kaip palaikyti malonų kvapą kiekviename kambaryje?

2025-06-02
Gyvenimas

Šventiški ir sotūs receptai tėvo dienos proga

2025-05-29
TOP 5 daiktai, kurie gali išgelbėti jūsų atostogas, bet dažnai lieka namuose
Gyvenimas

TOP 5 daiktai, kurie gali išgelbėti jūsų atostogas, bet dažnai lieka namuose

2025-05-28
Kiek pinigų jaunavedžiams dovanoja lietuviai?
Aktualijos

Kiek pinigų jaunavedžiams dovanoja lietuviai?

2025-05-27
Sekanti naujiena
Šv. Kalėdų proga sveikina Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė

Šv. Kalėdų proga sveikina Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė

Po nelaimės Kūčių naktį – stebuklas

Po nelaimės Kūčių naktį – stebuklas

Skaitoma

Mangai

Ką reikėtų žinoti apie džiovintus mangus?

2022-01-25
Nematomos būsto remonto grėsmės: kaip išvengti nuostolių ir konfliktų su kaimynais?

Nematomos būsto remonto grėsmės: kaip išvengti nuostolių ir konfliktų su kaimynais?

2025-06-02
Arbūzų auginimas Lietuvoje

Arbūzų auginimas Lietuvoje

2020-08-27
Iš mokytojo – į partizanus. Ko mokina A. Ramanausko-Vanago pasirinkimas?

Iš mokytojo – į partizanus. Ko mokina A. Ramanausko-Vanago pasirinkimas?

2025-06-04
Virtualios realybės patirtis „Pasaulių Sutvėrimas“ atvyksta į Trakus

Virtualios realybės patirtis „Pasaulių Sutvėrimas“ atvyksta į Trakus

2025-05-23

Reklama

Proneta Proneta Proneta
Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Apie Dainavos gidą

Naujienos

Neilgai truksiančio trešnių sezono startui – 3 nauji, dar neragauti receptai: ką ruošti pusryčiams, pietums ir net vakarienei

Neilgai truksiančio trešnių sezono startui – 3 nauji, dar neragauti receptai: ką ruošti pusryčiams, pietums ir net vakarienei

2025-06-05
Ką daryti, jei jau nudegėte saulėje? Keletas gudrybių padės išvengti diskomforto

Ką daryti, jei jau nudegėte saulėje? Keletas gudrybių padės išvengti diskomforto

2025-06-05

Skaitomiausia

Mangai

Ką reikėtų žinoti apie džiovintus mangus?

2022-01-25
Nematomos būsto remonto grėsmės: kaip išvengti nuostolių ir konfliktų su kaimynais?

Nematomos būsto remonto grėsmės: kaip išvengti nuostolių ir konfliktų su kaimynais?

2025-06-02
  • Rašyti redakcijai
  • Privatumo politika
  • Reklama
  • Susisiekite

© Dainavos gidas

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika

© Dainavos gidas