Dainavos gidas
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Alytus
  • Birštonas
  • Druskininkai
  • Lazdijai
  • Šalčininkai
  • Trakai
  • Varėna
Penktadienis, 16 gegužės, 2025
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Dainavos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Ir skanu, ir sveika – lengvai pasigaminkite šokoladinių bananų batonėlių

Ir skanu, ir sveika – lengvai pasigaminkite šokoladinių bananų batonėlių

Paulius Liškauskas
2025-04-25
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
Bananų skanėstai

Bananų skanėstai

FacebookTwitter

Bananai yra vienas mėgstamiausių lietuvių vaisių ne veltui –  jie ne tik saldūs, bet ir naudingi sveikatai. Be to, jais mėgautis galima pačiais įvairiausiais būdais: nuo pusryčių košės ar kokteilio pagardinimo iki kepimo ant grilio. Su jais ir desertai gali būti ir sveiki – galima ruošti ne tik populiariąją bananų duoną, bet ir ledus arba ypač gardžius batonėlius. Tai puiki idėja, kaip panaudoti dažniausiai Lietuvoje perkamą produktą, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.

 

„Nesvarbu, koks metų laikas – pirkėjai savo įprasto pirkinių krepšelio be bananų neįsivaizduoja. Tą geriausiai iliustruoja faktas, kad bananai apskritai yra perkamiausia maisto prekė „Iki“ parduotuvėse. Kasdien visoje šalyje jų parduodama bent po keliolika tonų, o akcijų metu jie tiesiog šluojami – vien dėl jų pirkėjai dažniau užsuka į parduotuvę“, – sako G. Kitovė.

 

Thierry Lauvray, konditeris sako, kad pavasarį, kaip įprasta, padidėja susidomėjimas sveikesnėmis saldumynų alternatyvomis, kurių pasigaminti – nėra sudėtinga.

 

„Sveikesnius desertus ruošti visai nesunku. Tereikia pakeisti kelis desertų ingredientus. Visų pirma – cukrų. Desertus galite pasaldinti medumi, šviežiais ar džiovintais vaisiais bei uogomis, medumi, natūraliais saldikliais: agavų, klevų sirupais. Kepant pyragus, kvietinius miltus galite pakeisti migdolų, kokosų ar žemės riešutų“, – sako T. Lauvray.

 

Tikras lobis gaminant desertus bus ir bananai, kurie kepami tampa natūraliai saldūs. Iš jų verta išsikepti bananų duonos, kuri tiks ne tik kaip saldėsis prie kavos, bet ir pusryčiams. Jų galima įpjaustyti į blynus ir pagardinti pirmąjį dienos valgį.

 

„Bananai puikiai tinka ir kepimui ant grilio, todėl kepsninių sezonu verta juos paruošti būtent šiuo būdu. O tai padaryti paprasta. Pirmiausia išilgai perpjaukite bananus (žievės nelupkite, palikite) ir iki vidutinės ugnies įkaitinkite grilį. Tuomet bananus patepkite sviestu ir dėkite ant įkaitintų grilio grotelių. Juos pakepkite apie 2 minutes iš abiejų pusių, kol šie gražiai apskrus“, – pataria Th. Lauvray. Pasak jo, taip paruoštus bananus galima patiekti su mėgstamo skonio ledais, aplieti šokoladu, karamele ar plakta grietinėle.

 

Lengva pasigaminti ir bananų „ledus“ – tiesiog juos nulupkite, supjaustykite gabalėliais, sušaldykite šaldiklyje ir paskui sudėkite į kokteilinę ar trintuvą ir gerai sutrinkite – tekstūra bus labai panaši į ledų. Jei norite, galite įdėti kelias šviežias braškes, šaukštą riešutų sviesto ar kitų pagardų.

 

„Jeigu desertų gamybai daug laiko skirti nenorite – jiems paruošti gali užtekti ir 20 min. Pavyzdžiui, pasigaminti bananinių batonėlių su šokoladu. Tokiam desertui pasigaminti reikėtų vos keturių, nebrangių ingredientų, be to, šį desertą pagaminti gali net vaikai“, – sako T. Lauvray ir dalijasi minėto deserto receptu.

 

Šokoladiniai bananų kąsneliai 

Porcijos: 30 batonėlių

Reikės:

  • 3 bananų,
  • 150 g riešutų sviesto,
  • 280 g juodojo šokolado,
  • 20 ml kokosų gėrimo.

Papildomai:

  • smulkintų mėgstamų riešutų,
  • kokoso drožlių.

Gaminame:

  1. Bananus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Pusę jų sudėkite į lėkštę, išklotą kepimo popieriumi. Likusius atidėkite.
  2. Riešutų sviestą 30 sekundžių pašildykite mikrobangų krosnelėje, kad jis taptų tąsus.
  3. Ant garų vonelės padėkite puodą, į jį sudėkite šokoladą ir supilkite kokosų gėrimą. Maišykite tol, kol šokoladas visiškai ištirps. Ištirpęs jis turi blizgėti.
  4. Ant bananų griežinėlių užtepkite riešutų sviesto ir ant viršaus uždėkite likusius bananus. Turi gautis maži bananų sumuštiniai.
  5. Imkite bananų kąsnelius į rankas ir, panardinę į šokoladą, grąžinkite ant kepimo popieriaus. Jeigu naudojate, vienus pabarstykite smulkintais riešutais, kitus – kokoso drožlėmis. Skanėstus dėkite į šaldytuvą ir laikykite tol, kol šokoladas pilnai sustings.

Skanaus!

DalintisDalintis
Ankstesnė naujiena

Įkando erkė – ką reikia žinoti? Skirtumai tarp Laimo ligos ir erkinio encefalito

Sekanti naujiena

Lietuvės patirtis: Krokuva atveria daugiau negu 3 priežastis, kodėl verta aplankyti Lenkiją

Panašios naujienos

Laisvalaikis

Trys originalūs receptai „Eurovizijos“ vakarėliui su spalvingosiomis paprikomis

2025-05-13
Nauja interneto sensacija – ar jau išbandėte „itališkus sušius“?
Laisvalaikis

Nauja interneto sensacija – ar jau išbandėte „itališkus sušius“?

2025-05-12
Škotų pasididžiavimas – burnoje tirpstantys sausainiai vos iš 3 ingredientų
Receptai

Škotų pasididžiavimas – burnoje tirpstantys sausainiai vos iš 3 ingredientų

2025-05-06
Vytaras Radzevičius: pavasarį negaiškite laiko virtuvėje, receptas su dešrelėmis išgelbės skubančius
Laisvalaikis

Vytaras Radzevičius: pavasarį negaiškite laiko virtuvėje, receptas su dešrelėmis išgelbės skubančius

2025-04-24
Receptai visam sezonui: 5 šašlykų meistrų kartvelų marinatai, kad mėsa būtų minkšta ir aromatinga
Aktualijos

Receptai visam sezonui: 5 šašlykų meistrų kartvelų marinatai, kad mėsa būtų minkšta ir aromatinga

2025-04-24
Po Velykų liko maisto? V. Radzevičiaus receptas, kaip skaniai panaudoti šventinius likučius
Aktualijos

Po Velykų liko maisto? V. Radzevičiaus receptas, kaip skaniai panaudoti šventinius likučius

2025-04-21
Sekanti naujiena

Lietuvės patirtis: Krokuva atveria daugiau negu 3 priežastis, kodėl verta aplankyti Lenkiją

Balandžio 30 d. visoje šalyje bus įjungiamos sirenos

Balandžio 30 d. visoje šalyje bus įjungiamos sirenos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Skaitoma

Mangai

Ką reikėtų žinoti apie džiovintus mangus?

2022-01-25
Vijokliniai augalai – ką būtina žinoti?

Vijokliniai augalai – ką būtina žinoti?

2020-10-28
hidrolizacija pamatams

Kokybiška hidroizoliacija pamatams

2021-04-20
Kurios savivaldybės skiria daugiausia lėšų vaikų stovykloms, o kurios beveik nieko?

Kurios savivaldybės skiria daugiausia lėšų vaikų stovykloms, o kurios beveik nieko?

2025-05-12
racionalus daržas- ką auginti

Racionalus daržas: ką auginti?

2020-12-01

Reklama

Proneta Proneta Proneta
Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Apie Dainavos gidą

Naujienos

Lietuvių kūrėjai žengė į nišinę parfumeriją: kuria ne masėms, o ieškantiems išskirtinumo

Lietuvių kūrėjai žengė į nišinę parfumeriją: kuria ne masėms, o ieškantiems išskirtinumo

2025-05-15
Kas ilgapirščius masina labiau – dviračiai ar paspirtukai?

Kas ilgapirščius masina labiau – dviračiai ar paspirtukai?

2025-05-15

Skaitomiausia

Mangai

Ką reikėtų žinoti apie džiovintus mangus?

2022-01-25
Vijokliniai augalai – ką būtina žinoti?

Vijokliniai augalai – ką būtina žinoti?

2020-10-28
  • Rašyti redakcijai
  • Privatumo politika
  • Reklama
  • Susisiekite

© Dainavos gidas

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Privatumo politika
  • Reklama
  • Susisiekite

© Dainavos gidas