Dainavos gidas
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Alytus
  • Birštonas
  • Druskininkai
  • Lazdijai
  • Šalčininkai
  • Trakai
  • Varėna
Sekmadienis, 7 gruodžio, 2025
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Dainavos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Laisvalaikis » Greita, lengva ir skanu: ką aktorius Arnas Ašmonas ruošia mylimajai Gabijai

Greita, lengva ir skanu: ką aktorius Arnas Ašmonas ruošia mylimajai Gabijai

Paulius Liškauskas
2025-06-04
Laisvalaikis, Receptai
Laikas: 4 min skaitymo
FacebookTwitter

Teatro, kino, serialų aktorius, televizijos laidų ir renginių vedėjas Arnas Ašmonas save vadina tikru mėsėdžiu, todėl ruošti kepsnius ant žarijų jam ne naujiena. Grilina ir grįžęs pas tėvus į Smalininkus, o dažną savaitgalį su mylimąja Gabija Staniulyte taip pat pasimėgauja abiejų mėgstamu patiekalu. Atšilus orams grilio patiekalai ypač populiarūs tarp lietuvių, o ką šie mėgsta labiausiai atskleidžia naujausia „Rimi Lietuva“ apklausa. 

Po perpildytos darbais savaitės – poilsis su gardžiu maistu

Žinomas vyras stengiasi planuoti darbus taip, kad tarp begalės įvairių veiklų nepamirštų ir laisvalaikio. „Kol kas su Gabija gyvename skirtinguose miestuose: ji studijuoja Kaune, aš gyvenu Vilniuje, bet irgi turiu darbų Kaune, tad matomės kiek galime dažniau. Džiaugiuosi ateinančiu vasaros sezonu, nes pagaliau turėsiu ilgesnes atostogas: abu išlėksime į užsienį. Na, o laisvą dieną po įtemptų darbų labiausiai mėgstu legaliai nieko neveikti, tačiau jei turiu daugiau laiko, leidžiu jį aktyviai: man patinka pažinti, keliauti, sužinoti, apžiūrėti. Vasarą pagaliau skirsiu dėmesio ir draugams: susitikę tikrai ką nors grilinsime. Geriausi ir skaniausi patiekalai man gaunasi iš kiaulienos, jautienos ir lašišos“.

Arnas atvirauja, kai jei su Gabija turi laisvą pusdienį ar dieną, ne tik važiuoja į gamtą – abu mėgsta ir mieste pasmaližiauti: „Jei šviečia saulė, taip ir traukia išeiti į miestą ir pasimėgauti ledais ar pyragėliais: pasiilgstame gardžių desertų. Jei tingime kur nors išeiti ar esame labai pavargę, mėgstame namuose skaniai ką nors pasigaminti ir pažiūrėti filmą. Gaminame kartu, nors, tiesą sakant, aš dažniau esu tik Gabijos padėjėjas,“ – prisipažįsta aktorius.

Nuo pusfabrikačių – prie didkepsnių

Kai spektakliai baigiasi naktį, anksti keltis sunku, tad kol kas Arnas tik pasvajoja apie sporto klubą, bet puikiai atrodyti jam padeda sveikatai palankesnė mityba.

„Dar prieš dešimtmetį, studijuodamas, maitinausi kaip dauguma tuometinių mano bendraamžių: ne itin rekomenduotinu maistu ir visokiausiais pusfabrikačiais – kad tik būtų greičiau, pigiau ir paprasčiau. Labai džiaugdavausi, kai tėvai atveždavo daugybę naminio šaldyto maisto: blynelių su įdaru ar kotletukų: tereikėdavo juos išsitraukti iš šaldiklio ir pasišildyti. Dabar jau gerokai patobulėjau (juokiasi) – pusryčiams verduosi avižinę košę ar kiaušinius, pietums ar vakarienei išsikepu mėsos: ruošdamas maistą mielai improvizuoju. O tobuliausi mano pusryčiai tokie: traputis, užtepėlė, avokadas ir kumpis – be galo skanu“.

Aktorius pasakoja, kad susipažinęs su Gabija, suprato, jog skanus maistas – nebūtinai tik mėsos ar žuvies patiekalai. „Gabija gamina fantastiškas salotas ir kaskart mane nustebina jų įvairove. Jei noriu ją nustebinti aš – grilinu lašišą. Tai itin greitai paruošiamas patiekalas: užtenka šiek tiek prieskonių, citrinos sulčių ir jau po keletos minučių galima sėsti prie stalo. Man patinka, jei nereikia ilgai stovėti prie puodų ir patiekalui susipirkti begalės ingredientų, tad mėsa ar žuvis grilyje – tobulas pasirinkimas,“ – sako A. Ašmonas.

Mėgstamiausi lietuvių mėsa grilinimui – kiauliena ir vištiena

Pasak „Rimi Lietuva“ rinkodaros ir viešųjų ryšių skyriaus vadovės Dalios Čenkienės, naujausia apklausa apie lietuvių grilinimo įpročius parodė, kad mėsą ar žuvį grilinimui namie pasiruošia beveik 65 proc. apklaustųjų. Dažniausiai lietuviai prie grilio stoja savaitgaliais su šeima.

„Didžioji dauguma apklaustųjų parduotuvėse perka, o ne patys gamina padažus prie mėsos. Dažniausiai grilinama kiauliena – tai tradicinis pasirinkimas, bet nemažai yra ir vištienos mėgėjų. Jau tapo įprasta grilinti šalia mėsos patiekiamas daržoves: dažniausiai pasirenkamos paprikos, cukinijos ir pievagrybiai,“ – apie apklausos rezultatus pasakoja D. Čenkienė.

Ji priduria, kad dažniausiai grilinami šašlykai ir kepsniai, gerokai mažiau apklaustųjų renkasi dešreles, o mėgstamiausi prie ant žarijų keptos mėsos padažai – pomidorų ar BBQ, taip pat kečupas. „Įdomu tai, kad grilinimas jau įaugo į mūsų įpročius – respondentai pažymi, kad tam nereikia ypatingų progų: dažniausiai grilinama savaitgaliais su šeima.

Arnui Ašmonui labai patinka grilinti kiaulienos sprandinės kepsneliai, patiekiami su grybų padažu – tai jo mamos receptas, kuris niekada nenusibosta.

Kiaulienos sprandinės kepsneliai su grybų padažu

RECEPTAS

Patiekalui reikės: 

  • 1 kg kiaulienos sprandinės;
  • 1 šaukštelio druskos;
  • 1 šaukštelio cukraus;
  • 1 šaukštelio pipirų;
  • česnako – pagal skonį.

Padažui reikės:

  • 50-70 g sviesto;
  • 200 g pievagrybių;
  • 3 vnt. svogūnų;
  • 200 ml 35 proc. grietinėlės;
  • 2-3 šaukštų 30 proc. grietinės;
  • kubelio grybų sultinio.

Kaip gaminti: 

  1. Sprandinę supjaustykit, įtrinkite prieskoniais ir česnakais (juos smulkiai supjaustykite arba sutrinkite) ir, sudėję į indą, šaldytuve palikite parai marinuotis. Kepkite ant grotelių iš abiejų pusių.
  2. Padažui supjaustykite pievagrybius ir svogūnus smulkiomis juostelėmis. Pakepkite ant sviesto, užbarstykite grybų sultinio kubelį ir, kai viskas apkepa, užpilkite grietinėlės. Maišykite, kol padažas sutirštės, tada įmaišykite grietinę, užvirkite. Iškeptus kepsnelius apipilkite padažu. Tinka valgyti su bulvėmis ir salotomis.

Skanaus!

DalintisDalintis

Panašios naujienos

Sotu, skanu ir pigu: pupelių troškiniai, kurie pranoks lūkesčius
Receptai

Sotu, skanu ir pigu: pupelių troškiniai, kurie pranoks lūkesčius

2025-11-30
Paaiškino, kodėl „viral“ turinys traukia it magnetas: veikia stipriau, nei manome
Įdomu

Paaiškino, kodėl „viral“ turinys traukia it magnetas: veikia stipriau, nei manome

2025-11-24
Mangai: kaip tinkamai išsirinkti, supjaustyti ir panaudoti virtuvėje
Receptai

Mangai: kaip tinkamai išsirinkti, supjaustyti ir panaudoti virtuvėje

2025-11-11
Receptai

Pusryčiams, pietums ir vakarienei: 3 išradingi receptai iš bulvių

2025-11-06
Britiškas sūris, užkariavęs lietuvių virtuves: 2 paprasti receptai su čederiu
Receptai

Britiškas sūris, užkariavęs lietuvių virtuves: 2 paprasti receptai su čederiu

2025-11-04
Paskutinės minutės idėjos Helovinui: sukurkite šiurpią atmosferą ir pasilepinkite skanėstais
Laisvalaikis

Paskutinės minutės idėjos Helovinui: sukurkite šiurpią atmosferą ir pasilepinkite skanėstais

2025-10-31

Skaitoma

Kortos

Skaitmeninio vartojimo įpročiai: ką internetinių kazino elgsena atskleidžia apie vartotojų tendencijas Lietuvoje

2025-12-01
Didžiausias kačių augintojų galvos skausmas: kaip kraiko dėžė tampa konfliktų priežastimi?

Didžiausias kačių augintojų galvos skausmas: kaip kraiko dėžė tampa konfliktų priežastimi?

2025-11-22
Sotu, skanu ir pigu: pupelių troškiniai, kurie pranoks lūkesčius

Sotu, skanu ir pigu: pupelių troškiniai, kurie pranoks lūkesčius

2025-11-30
Įspūdingai startavęs „Perlas Go“ atlaikė autsaiderių šturmą po ilgosios pertraukos

Įspūdingai startavęs „Perlas Go“ atlaikė autsaiderių šturmą po ilgosios pertraukos

2025-12-04
Dovanojimo psichologija: kaip nesugadinti malonumo dovanoti

Artėja kuklesnės šventės: trečdalis lietuvių Kalėdoms planuoja išleisti mažiau nei pernai

2025-11-26

Reklama

Proneta Proneta Proneta
Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Dainavos krašto naujienų portalas, skelbiantis Tau aktualias žinias ir įvykius.

Naujienos

Įspūdingai startavęs „Perlas Go“ atlaikė autsaiderių šturmą po ilgosios pertraukos

Įspūdingai startavęs „Perlas Go“ atlaikė autsaiderių šturmą po ilgosios pertraukos

2025-12-04
Kortos

Skaitmeninio vartojimo įpročiai: ką internetinių kazino elgsena atskleidžia apie vartotojų tendencijas Lietuvoje

2025-12-01

Skaitomiausia

Kortos

Skaitmeninio vartojimo įpročiai: ką internetinių kazino elgsena atskleidžia apie vartotojų tendencijas Lietuvoje

2025-12-01
Didžiausias kačių augintojų galvos skausmas: kaip kraiko dėžė tampa konfliktų priežastimi?

Didžiausias kačių augintojų galvos skausmas: kaip kraiko dėžė tampa konfliktų priežastimi?

2025-11-22
  • Rašyti redakcijai
  • Privatumo politika
  • Reklama
  • Susisiekite

© Dainavos gidas

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika

© Dainavos gidas