Dainavos gidas
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Alytus
  • Birštonas
  • Druskininkai
  • Lazdijai
  • Šalčininkai
  • Trakai
  • Varėna
Sekmadienis, 8 birželio, 2025
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Dainavos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Ką valgo olimpiniai čempionai? Jevgenijaus Šuklino paslaptys

Ką valgo olimpiniai čempionai? Jevgenijaus Šuklino paslaptys

Redakcija
2016-04-02
Įdomu
Laikas: 2 min skaitymo
FacebookTwitter

Vis daugiau žmonių šiais laikais propaguoja sveiką gyvenimo būdą, laisvalaikį leisdami sporto salėse ir didelį dėmesį skirdami sveikai ir subalansuotai mitybai. Nusprendėme pasidomėti, kuo skiriasi sveikai besimaitinančio ir intensyviai sportuojančio asmens mitybos racionas. Štai kanojininkas, olimpinis vicečempionas Jevgenijus Šuklinas treniruotis nesustoja net ir šaltuoju metų laiku, tačiau po keturias treniruotes kasdien turinčio vyro mityba paremta daugeliui žinomomis taisyklėmis.

J. Šuklinas beveik visą laiką praleidžia toli nuo gimtinės, treniruodamasis sporto stovyklose. Šiuo metu kanojininkas – jau penktoje stovykloje iš eilės, kuri vyksta Portugalijoje.

„Stovykla paprastai trunka tris savaites, o tuomet prasideda kita, todėl į Lietuvą grįžtu labai trumpam. Irklavimas – nelabai dėkinga sporto šaka, nes žiemą Lietuvoje treniruotis negalime: formą palaikyti tenka sportuojant užsienyje, šiltuose kraštuose. Todėl mityba, būnant svetur, priklauso nuo to, kur gyvename. Kai kuriose vietose pasirinkimo nėra: ką mums patiekia, tą ir valgome“, – pasakojo žymus sportininkas. Tiesa, netrukus prasidėsiančios paskutinės stovyklos iki sezono metu yra metamas svoris, atidžiau vertinami produktai.

„Prieš sezono pradžią vykstančiose stovyklose kartu su kitais sportininkais nuomojamės butą, perkame produktus ir valgyti gaminamės patys. Racionas – labai paprastas. Ryte, beveik visąlaik, valgome avižinę košę, per pietus – ryžius, salotas ir, neretai, vištienos krūtinėlę, o vakare – salotas bei žuvį ar, vėlgi, vištieną. O jei naktį dar jaučiuosi alkanas, renkuosi graikišką jogurtą arba varškę, – vardijo J. Šuklinas. – Tarp pagrindinių patiekalų užkandžiauju tik vaisiais ir riešutais. Idealiausi pastaruoju atveju – tokie mišiniai, kaip „1 GO“, nes nedidelės porcijos leidžia žinoti tikslų kalorijų kiekį ir nepiktnaudžiauti.“

Paklaustas nuomonės apie nevalgymą vakarais, kanojininkas teigė šios taisyklės besilaikantis savaip. Jo nuomone, nevalgyti po 18 val. yra neteisinga ir netgi žalinga organizmui, ypač, jei vakare – treniruotė.

„Mano paties treniruotės baigiasi tik prieš 20 val., tad likti nevalgius negerai: organizmui būtina atsistatyti. Kai nesportuoju, vakare valgau vaisius, lengvas salotas, varškę ar porą kiaušinių. Visiems patarčiau nepersistengti su vakariene ir paskutinį kartą pavalgyti prieš 20 val., nes jei vakarieniauji prieš 18 val. iki pusryčių lieka labai daug laiko, tad organizmas be maisto būna daugiau nei 12 val. – tai nėra gerai, nes kūnui reikia resursų. Pats buvau net tris metus susilažinęs su draugu, jog atėjus vakarui nevalgysiu – tą daryti sekėsi, tačiau dabar mieliau renkuosi lengvą vakarienę“, – kalbėjo olimpietis.

Paskutinę kovo savaitę J. Šuklinas atidarys sveikos mitybos principais paremtą restoraną savo gimtajame mieste – Visagine. Kanojininko teigimu, patiekalai atrinkinėjami ir vertinami jo paties – klientams nebus siūloma nieko, kas nepatiktų pačiam. Pagrindinis patiekalas bus sportininko mėgstami, ant grilio kepti jautienos kepsniai.

„Mėsą tieksime pagal specialias taisykles: ją fermentuosime 24 paras. Vienas iš pagrindinių tikslų yra gastronominio lygio mažuose miesteliuose (kur klesti kebabų kioskai) pakėlimas. Perkame tik pačius geriausius produktus, kreipdami didelį dėmesį į kokybę. Tačiau šalia išskirtinių patiekalų, siūlysime ir paprastesnius valgius“, – sakė mitybai ypatingai daug dėmesio skiriantis sportininkas.

DalintisDalintis
Ankstesnė naujiena

Trakiečių pažintis su Dėde, Roku ir Nida

Sekanti naujiena

Okonomiyaki arba kaip blynas iš makaronų galėjo tapti 2016 m. kulinarijos tendencija?

Panašios naujienos

Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“
Įdomu

Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“

2025-05-23
Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų
Įdomu

Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų

2025-05-18
Lietuvių kūrėjai žengė į nišinę parfumeriją: kuria ne masėms, o ieškantiems išskirtinumo
Grožis

Lietuvių kūrėjai žengė į nišinę parfumeriją: kuria ne masėms, o ieškantiems išskirtinumo

2025-05-15
Įdomu

Paaiškėjo, kurie geriausi šefai atstovaus Lietuvai prestižiniame konkurse

2025-05-09
Gyvenimas

Kurie zodiako ženklai apdovanoti puikia sveikata, o kuriems ne taip pasisekė?

2025-04-29
Tirpioji kava yra tikra kava: ekspertės siūlo geriau pažinti šį gėrimą
Gyvenimas

Tirpioji kava yra tikra kava: ekspertės siūlo geriau pažinti šį gėrimą

2025-04-28
Sekanti naujiena
Okonomiyaki arba kaip blynas iš makaronų galėjo tapti 2016 m. kulinarijos tendencija?

Okonomiyaki arba kaip blynas iš makaronų galėjo tapti 2016 m. kulinarijos tendencija?

Šalčininkuose lankėsi Prancūzijos licėjaus delegacija

Šalčininkuose lankėsi Prancūzijos licėjaus delegacija

Skaitoma

Nematomos būsto remonto grėsmės: kaip išvengti nuostolių ir konfliktų su kaimynais?

Nematomos būsto remonto grėsmės: kaip išvengti nuostolių ir konfliktų su kaimynais?

2025-06-02
Mangai

Ką reikėtų žinoti apie džiovintus mangus?

2022-01-25
Saldikliai: bijoti, ar vartoti? Dietistė Trusovė paaiškina, kada jie gali būti naudingi

Saldikliai: bijoti, ar vartoti? Dietistė Trusovė paaiškina, kada jie gali būti naudingi

2025-06-06
Iš mokytojo – į partizanus. Ko mokina A. Ramanausko-Vanago pasirinkimas?

Iš mokytojo – į partizanus. Ko mokina A. Ramanausko-Vanago pasirinkimas?

2025-06-04
Atliekų rūšiavimo skirtumai stebina net atsakingiausius gyventojus: nori vienodų rūšiavimo taisyklių visoje Lietuvoje

Trakų rajono atliekų surinkimo grafikas 2025

2025-03-18

Reklama

Proneta Proneta Proneta
Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Apie Dainavos gidą

Naujienos

Saldikliai: bijoti, ar vartoti? Dietistė Trusovė paaiškina, kada jie gali būti naudingi

Saldikliai: bijoti, ar vartoti? Dietistė Trusovė paaiškina, kada jie gali būti naudingi

2025-06-06
Per Lietuvą ritasi „Čiurlionio dainų banga“: 9 miestuose R. Zubovas kviečia į čiurlionišką dainų šventę

Per Lietuvą ritasi „Čiurlionio dainų banga“: 9 miestuose R. Zubovas kviečia į čiurlionišką dainų šventę

2025-06-06

Skaitomiausia

Nematomos būsto remonto grėsmės: kaip išvengti nuostolių ir konfliktų su kaimynais?

Nematomos būsto remonto grėsmės: kaip išvengti nuostolių ir konfliktų su kaimynais?

2025-06-02
Mangai

Ką reikėtų žinoti apie džiovintus mangus?

2022-01-25
  • Rašyti redakcijai
  • Privatumo politika
  • Reklama
  • Susisiekite

© Dainavos gidas

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika

© Dainavos gidas