Dainavos gidas
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Alytus
  • Birštonas
  • Druskininkai
  • Lazdijai
  • Šalčininkai
  • Trakai
  • Varėna
Ketvirtadienis, 26 birželio, 2025
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Dainavos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » 5 skaniausi šaltos kavos receptai ir pagrindinė sėkmingo recepto paslaptis

5 skaniausi šaltos kavos receptai ir pagrindinė sėkmingo recepto paslaptis

Redakcija
2017-06-15
Įdomu
Laikas: 5 min skaitymo
FacebookTwitter

Tikriausiai nėra patrauklesnio laiko už vasarą: karštesnės ir ilgesnės dienos, mažiau drabužių, daugiau pramogų gryname ore ir, žinoma, šaltos kavos sezonas – išsigelbėjimas kofeino mėgėjams ar tiesiog gaivinantis desertas kiekvienam.

Kadangi kone kiekviename biure galima rasti kavos aparatą, šaltą kavą pasigaminti čia dar greičiau ir paprasčiau nei namuose. Tereikia žinoti keletą nedidelių gudrybių, kuriomis pasidalins kavos žinovai Nestle Professional.

O jeigu darbe kavą vis dar ruošiate kavavirėje, šiandien galite rinktis ir iš kitų alternatyvų, pavyzdžiui, išsinuomoti kavos aparatą biurui.

Dažniausiai nesivarginame ir kavinėje užsisakome šaltos kavos išsinešimui, bet pasigaminti ją biure ar namuose yra išties labai paprasta ir greita. Ir tai ne vienintelis pliusas:

  • Kavinėse naudojamas sirupas turi labai daug cukraus, o gamindami patys galite reguliuoti cukraus kiekį ir net pasidaryti sveikesnį sirupą, kurio užteks ilgam.
  • Kasdien užsisakinėti po kelis šaltos kavos puodelius kavinėje – prabanga. O biure ar namuose vienu kartu galite paruošti kavos keliems puodeliams.
  • Ruošdami šaltą kavą patys, galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais, išrasti tobulus receptus sau ir pasidalinti jais su kolegomis.

Kaip pasigaminti šaltą kavą pačiam?

Pasigaminti šaltą kavą daug paprasčiau nei atrodo. Tereikia truputį fantazijos ir patys galėsite kurti unikalius kokteilius bei vaišinti jais šeimą, draugus ir kolegas darbe. Yra ne vienas šaltos kavos ruošimo būdas, tačiau rekomenduojame 2 paprasčiausius:

  1. Greičiausias – ruošti kavą iškart su ledukais

Paruoškite mėgstamą kavą. Rekomenduojame ją daryti šiek tiek stipresnę nei įprastai, nes tirpdami ledukai šiek tiek praskies gėrimą. Į stiklinę pirmiausia sudėkite ledukus, o tada supilkite kavą – gėrimas atvės akimirksniu išlaikydmas visus poskonius.

      2. Maišant kavos ledukus su pienu

Vakare pasiruoškite mėgstamos kavos, išpilstykite ją į ledukų formeles ir padėkite užšalti. Ledukus galite naudoti bet kada: sudėkite juos į stiklinę ir užpilkite migdolų ar kitu mėgstamu pienu.

O dabar kavos žinovai Nestle Professional dalinasi geriausiais šaltos kavos receptais vasarai:

  1. Šalta karamelinė kava – vos 65 kcal (700 ml)

Kai norisi ir kavos, ir deserto – šalta, puri, kreminė, saldi ir tik 30 kalorijų vienoje porcijoje. Per daug gerai, kad būtų tiesa? O mes visai rimtai.

Paruošimo laikas: 5 min

Jums reikės (2 porcijoms):

  • 3 puodelių ledo kubelių
  • 1 puodelio stiprios atšaldytos NESCAFÉ MILANO kavos
  • ½ puodelio nesaldinto migdolų pieno (15 kcal)
  • saldiklio, priklausomai nuo pageidaujamo saldumo (stevia ar kt. natūralūs saldikliai)
  • 2 v.š. neriebios plaktos grietinėlės papuošimui (5 kcal)
  • 1 v.š. becukrio karamelinio padažo papuošimui (45 kcal)

Sumaišykite atšaldytą kavą, pieną, ledukus ir saldiklį trintuvu, kol gėrimas taps tirštas ir purus (±1 min.). Jeigu neturite trintuvo, kuriuo galima smulkinti ledukus, įdėkite juos po to ir sumaišykite. Gėrimą supilkitę į stiklinę, užpurkškite grietinėlės ir apliekite karameliniu padažu.

  1. Šalta kava ispaniškai: espresso + kondensuotas pienas 

Espresso užtaisas su dideliu šaukštu kondensuoto pieno – ispaniškas atradimas. Pietiečiai žino ką daro, tad mes išmėginome šią tradiciją šaltai. Be to, kardamono užuomenos kavos kokteiliui suteikia dar daugiau rafinuotumo, pabandykim!

Paruošimo laikas: 5 min

Šaldymo laikas: 1 val.

Jums reikės (6-8 porcijoms):

  • 4 puodelių karštos NESCAFÉ ALEGRIA Intense kavos
  • ¼ puodelio kondensuoto pieno
  • 6 kardamono ankščių
  • 2 puodelių nenugriebto pieno

Supilkite į indą jau paruoštą kavą ir sumaišykite ją su kondensuotu pienu. Sudėkite kardamoną ir padėkite atvėsti. Atvėsus išimkite kardamono ankštis, supilkite pieną ir palikite šaldytuve, kol kava atšals. Patiekite su ledukais.

  1. Greitukas „ofise“ – graikiška frappé 

Karštą vasaros dieną darbai atrodo dar sunkesni, tad kodėl neatsigaivinus ledinės kavos puodeliu? O jeigu dar turite kavos aparatą…

Paruošimo laikas: 3 min

Jums reikės (1 porcijai):

  • NESCAFÉ ALEGRIA Delicate kavos
  • 2 a.š. cukraus arba pagal skonį
  • 2 v.š. pieno

Paruoškite kavą naudodamiesi kavos aparatu. Į kavą įberkite cukraus ir plakite, kol šis ištirps ir susidarys šiek tiek rusvų putų. Įdėkite kelis ledo kubelius į stiklinę, supilkite išplaktą gėrimą ir atšaldytą pieną.

P.S. Jeigu norite, kavą galite pasaldinti sirupu, grietinėle, uogomis ar ledais. Tik įspėjame, kad teks vaišinti ir kolegą, tad pasirūpinkite ir antru puodeliu 🙂

  1. Kavos ledukai migdolų piene: pasiruoškite vakare – mėgaukitės visą savaitę 

Paruošimo laikas: 1 min

Šaldymo laikas: 3-4 val.

Jums reikės:

  • NESCAFÉ MILANO kavos (kiekis priklauso nuo to, kiek naudosite ledukų formelių)
  • stiklinės migdolų ar kito mėgstamo augalinio pieno

Paruoškite įprastą karštą kavą ir supilkite ją į ledo kubelių formą palikdami ¼ tuščios vietos. Padėkite formą į šaldiklį 3-4 valandoms. Ledukams užšalus, sudėkite juos į stiklinę ir pripilkite pieno.

  1. Kokosinė Karibų gaiva 

Paruošimo laikas: 3 min 

Jums reikės (5-6 porcijoms):

  • 2 v.š. NESCAFÉ CLASSIC kavos
  • 1 puodelio kokosų pieno
  • 1 indelio sutirštinto pieno
  • ledo kubelių

Paruoškite kavą, sumaišykite su kokosų pienu, įpilkite kondensuoto pieno ir išmaišykite viską iki vientisos masės. Į stiklinę suberkite ledo kubelius ir užpilkite paruoštu kavos gėrimu.

Liko viena maža, bet labai svarbi detalė, užtikrinanti nepriekaištingą šaltos kavos skonį. Kol kas receptuose siūlėme tik paprastus ledo kubelius, tačiau užšaldę šokoladinį, karamelinį, kokosinį, mėtų ar kitą gėrimą, šaltą kavą paversite švente gomuriui, kadangi tirpstant ledukams jie nepraskies kavos, o atvirkščiai – suteiks papildomo skonio.

3 ledukų receptai šaltai kavai pagardinti 

Šokoladiniai ledo kubeliai

Jums reikės:

  • ¼ puodelio NESQUIK kakavos
  • 2 puodelių vandens
  • ¼ puodelio agavų sirupo

Sudėkite visus ingredientus į nedidelį puodą ir išmaišykite. Šildykite masę, kol ši užvirs. Palaukite, kol atvės ir sudėkite į šaldymo kamerą.

Cinamoniniai ledo kubeliai su kardamonu kavai paaštrinti 

Jums reikės:

  • 2 cinamono lazdelių
  • 8 kardamono ankščių
  • 2 puodelių vandens
  • 3 v.š. agavų sirupo
  • 1 anyžiaus (jeigu mėgstate)

Virkite visus ingredientus 5-10 minučių. Gėrimui atvėsus, išpilstykite jį ledo kubelių formas ir padėkite į kamerą.

Mėtiniai ledo kubeliai

Jums reikės:

  • Mėtos lapelių
  • 2 puodelių vandens

Sumaišykite mėtų lapelius su vandeniu ir išpilstykite į formeles.

Dabar jau žinote viską, ko reikia norint pasigaminti tobulą šaltą kavą. Nedelskite išbandyti ir patys eksperimentuokite su įvairiausiais ingredientais, galbūt išrasite šį tą dar nuostabesnio!

DalintisDalintis

Panašios naujienos

Aš esu šaulys: žymūs Lietuvos žmonės dalijasi savo istorijomis
Gyvenimas

Aš esu šaulys: žymūs Lietuvos žmonės dalijasi savo istorijomis

2025-06-20
Ne tik duobės: ką vasarą dirba kelininkai?
Įdomu

Ne tik duobės: ką vasarą dirba kelininkai?

2025-06-18
Vietinis turizmas: lietuviai išlieka ištikimi savo šaliai, tačiau jaunimas formuoja naują kelionių kultūrą
Įdomu

Vietinis turizmas: lietuviai išlieka ištikimi savo šaliai, tačiau jaunimas formuoja naują kelionių kultūrą

2025-06-11
Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“
Įdomu

Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“

2025-05-23
Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų
Įdomu

Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų

2025-05-18
Lietuvių kūrėjai žengė į nišinę parfumeriją: kuria ne masėms, o ieškantiems išskirtinumo
Grožis

Lietuvių kūrėjai žengė į nišinę parfumeriją: kuria ne masėms, o ieškantiems išskirtinumo

2025-05-15

Skaitoma

Kodėl 10 metų automobilis – „saldžiausias“ pasirinkimas?

Kodėl 10 metų automobilis – „saldžiausias“ pasirinkimas?

2025-06-21
Lietuvos latviai didžiuojasi savo šaknimis

Lietuvos latviai didžiuojasi savo šaknimis

2015-11-13
Lankytinos vietos: Česukų kaimas

Lankytinos vietos: Česukų kaimas

2015-08-28
Joninių laužas suburs bendrai vakarienei: patarimai, kaip pigiai ir lengvai paruošti grilio patiekalus

Joninių laužas suburs bendrai vakarienei: patarimai, kaip pigiai ir lengvai paruošti grilio patiekalus

2025-06-21
Kurortas – savame kieme: 11 daiktų, kurie neatpažįstamai pakeis kiekvieną lauko erdvę

Kurortas – savame kieme: 11 daiktų, kurie neatpažįstamai pakeis kiekvieną lauko erdvę

2025-06-19

Reklama

Proneta Proneta Proneta
Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Dainavos krašto naujienų portalas, skelbiantis Tau aktualias žinias ir įvykius.

Naujienos

Valstybinių miškų urėdija primena – miškas ne trasa

Valstybinių miškų urėdija primena – miškas ne trasa

2025-06-25
Joninių papročiai: ugnies, vandens ir paparčio žiedo magija trumpiausią naktį

Joninių papročiai: ugnies, vandens ir paparčio žiedo magija trumpiausią naktį

2025-06-23

Skaitomiausia

Kodėl 10 metų automobilis – „saldžiausias“ pasirinkimas?

Kodėl 10 metų automobilis – „saldžiausias“ pasirinkimas?

2025-06-21
Lietuvos latviai didžiuojasi savo šaknimis

Lietuvos latviai didžiuojasi savo šaknimis

2015-11-13
  • Rašyti redakcijai
  • Privatumo politika
  • Reklama
  • Susisiekite

© Dainavos gidas

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Sportas
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Sveikata
  • Politika

© Dainavos gidas